Πληθωρική, εκρηκτική, απρόβλεπτη και ειλικρινής. Αυτή είναι η ηθοποιός Μαρία Σολωμού, η οποία κάθε Σάββατο και Κυριακή μάς υποδέχεται στο καινούργιο cozy σπίτι του MEGA. Η Μαρία Σολωμού, η Ντορέττα Παπαδημητρίου και η Κατερίνα Ζαρίφη μέσα από την εκπομπή «Roomies» αποδεικνύουν ότι τρεις γυναίκες μπορούν να ζουν αγαπημένες σε ένα σπίτι και να μη βαριούνται ποτέ. Η αγαπημένη ηθοποιός, που έχει κάνει και στο παρελθόν μεγάλες επιτυχίες μέσα από τη συχνότητα του MEGA, μιλάει στο «Vita» για την καινούργια της ιδέα, τη γιόγκα αλλά και τα μικρά μυστικά ομορφιάς της.

Μαρία, πώς είναι η νέα συγκατοίκηση στην εκπομπή «Roomies» στο MEGA;

«Είναι πολύ ωραία. Είμαστε και οι τρεις πολύ χαρούμενες. Είμαστε έτοιμες για τρέλες και έτοιμες να κάνουμε πολλά…».

Γνώριζες από πριν την Κατερίνα Ζαρίφη και την Ντορέττα Παπαδημητρίου;

«Γνωριζόμασταν κοινωνικά αλλά δεν κάναμε παρέα, δεν ήμασταν φίλες. Την Κατερίνα την έβλεπα όταν πήγαινα σε κάποια εκπομπή, όπου ήταν στο team και πάντα γέλαγα πολύ μαζί της. Την

Ντορέττα την ήξερα πριν ακόμα πάμε στη σχολή, αλλά ποτέ δεν είχαμε συναναστραφεί οι τρεις μας».

Πώς ξεκίνησε η ιδέα για το «Roomies»;

«Στην καραντίνα ξεκίνησε να “μαγειρεύεται” όλο αυτό. Εκείνη την περίοδο μας ήρθαν όλες οι τρελές ιδέες επειδή είχαμε χρόνο. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε. Το χτίσαμε από εδώ, το χτίσαμε από εκεί και είπαμε “μας ενδιαφέρει;”. Και τελικά έγινε».

Εμείς βλέπουμε ένα πολύ χαλαρό concept. Κρύβεται άγχος και κούραση πίσω από αυτό;

«Είναι πάρα πολύ αγχωτικό οτιδήποτε αυτή την περίοδο. Δεν μπορώ να σου πω ότι αν ήταν σίριαλ θα ήμουν λιγότερο αγχωμένη. Το είδος της εκπομπής είναι κάτι τελείως καινούργιο. Γιατί δεν παύει να είναι μια εκπομπή. Μοιάζει και με σίριαλ, μοιάζει και με reality. Δεν καλησπερίζουμε ποτέ, δεν δίνουμε πάσα, δεν έχουμε τίποτα από αυτά που συνηθίζει να έχει μια κανονική εκπομπή.

Είναι λίγο σαν κλειδαρότρυπα. Εξετάζει τι μπορούν να κάνουν τρεις γυναίκες που έχουν κλειστεί σε ένα σπίτι λόγω κορωνοϊού. Είναι καινούργιο και για εμάς και για τον κόσμo. Και έχει πολύ άγχος όλο αυτό. Επειδή είναι δική μας η ιδέα την υπερασπιζόμαστε πολύ. Θέλουμε να είμαστε μέσα σε όλες τις συζητήσεις, σε όλες τις διεργασίες, οπότε έχει διπλή δουλίτσα και πολύ άγχος.

Βέβαια εδώ πρέπει να πούμε ότι το γεγονός ότι είμαστε ηθοποιοί βοηθάει πάρα πολύ. Ξέρουμε τους χρόνους, την κούραση και έχουμε ένα ένστικτο παραπάνω. Τα κορίτσια ξέρουν και από παρουσίαση, και αυτό βοηθάει πολύ».

Τι διαφορετικό προτείνει το «Roomies»;

«Εχουμε συνηθίσει στην παρουσίαση να είναι λίγο πιο τακτοποιημένα τα πράγματα. Υπάρχουν κάποια ντυσίματα, βαψίματα, χτενίσματα. Στο “Roomies” όμως είναι πρώτη φορά που βλέπουμε τρεις γυναίκες μέσα σε ένα σπίτι που είναι όντως όπως θα ήταν στο σπίτι τους. Με τις φόρμες, ελαφριά βαμμένες και όχι χτενισμένες. Είναι μια γυναικεία εκπομπή αλλά θα έχουμε και ανδρικά θέματα. Είναι όμως μια εκπομπή με την οποία μπορούν να ταυτιστούν όλες οι γυναίκες. Και προσεχώς θα χαλάσουμε την εικόνα μας ακόμα περισσότερο. Θα δείξουμε πώς είναι μια γυναίκα κανονικά μέσα στο σπίτι της, πριν βάλει τα τακούνια και τα σούπερ φορέματα».

Πώς είναι η συνύπαρξη με τρεις γυναίκες;

«Ακούγονται πολλά για τις σχέσεις μεταξύ γυναικών. Ολοι λένε ότι ξεμαλλιάζονται, ότι ανταγωνίζονται η μία την άλλη, ότι ασχολούνται με το ποια θα είναι πρώτο όνομα, έχουν παραξενιές. Ολα αυτά σε κάποιον άλλον πλανήτη, όχι στον δικό μας. Στον πλανήτη των “Roomies” δεν υπάρχουν αυτά. Είμαστε πολύ ενωμένες στην ιδέα μας. Και η ιδέα μας είναι τρεις γυναίκες, όχι μία γυναίκα με δύο φίλες. Δεν υπάρχει κάτι που να πει η μία και να μη συμφωνούν οι άλλες δύο. Είναι περίεργο γιατί δεν ήμασταν φίλες. Βέβαια, στην πορεία έχουμε γίνει κολλητές. Δεν γίνεται αλλιώς. Μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα να είναι αυτό που θέλαμε εμείς, αυτό που σκεφτήκαμε».

Πώς νιώθεις που ξαναγυρίζεις στο MEGA;

«Είναι φοβερό για εμένα ότι άνοιξε ξανά το MEGA. Είναι ένα κανάλι πολύ σημαντικό για εμάς τους ηθοποιούς. Εχει μια ιδιαίτερη φήμη. Οταν σκεφτόσουν για μια σειρά, ήθελες πάνω από όλα το MEGA. Είναι κάτι στη συλλογική συνείδηση της μυθοπλασίας που δεν ξεπερνιέται. Eχω συνεργαστεί και με άλλα κανάλια, αλλά το MEGA είναι το MEGA. Είναι ρομαντικό όλα αυτό, και την πρώτη μου δουλειά στο MEGA την έκανα».

Είσαι εύκολη στην κανονική συγκατοίκηση;

«Νομίζω πως είμαι. Μπορώ να μείνω με τον οποιονδήποτε, αρκεί να ξέρω ότι δεν είναι μόνιμο. Αν μου έλεγες να συγκατοικήσω με άλλους τρεις ανθρώπους για όλη μου τη ζωή, θα σου έλεγα ότι δεν μπορώ να το σκεφτώ. Αλλά αυτό το χίπικο εμένα μου ταιριάζει, αρκεί να έχει ο καθένας το δωμάτιό του».

Στην εκπομπή σε είδαμε να αναλαμβάνεις τα μυστικά ομορφιάς. Ακολουθείς στη ζωή σου beauty routines;

«Δεν ακολουθώ ρουτίνες πολύ αυστηρά. Αυτό που κάνω με σοβαρή τυπικότητα και ευλάβεια είναι ο καθαρισμός. Πλένω το πρόσωπό μου δύο-τρεις φορές την ημέρα με ειδικό σαπούνι. Θέλω να νιώθω το δέρμα μου πολύ καθαρό. Είμαι ταγμένη σε αυτό. Γιατί δεν μου αρέσει να νιώθω το μακιγιάζ πάνω μου όλη μέρα. Αυτό με την καθαριότητα το είχα πριν να γίνει της μόδας. Επλενα τα χέρια μου δέκα φορές την ημέρα. Το μόνο beauty routine που μπορώ να πω ότι ακολουθώ με βεβαιότητα είναι το νερό και η καθαριότητα. Βάζω και κρέμες αλλά όχι με υστερία».

Φτιάχνεις δικά σου προϊόντα περιποίησης;

«Εχω φτιάξει αρκετές φορές μόνη μου και scrub και serum και μάσκες. Εχει την πλάκα του όλο αυτό και είναι ένα κομμάτι που θα αναδείξουμε και στην εκπομπή».

Πόσο βοηθάει στην εξωτερική μας εμφάνιση η εσωτερική μας ηρεμία;

«Αν δεν είμαστε καλά μέσα μας δεν μπορούμε να είμαστε ωραίες και εξωτερικά. Υπάρχουν μέρες που ξυπνάς και λες “πόσο άσχημο είναι το πρόσωπό μου σήμερα” ή “πόσο λάμπει”. Εχει να κάνει με τη διάθεσή μας. Από μέσα μας ξεκινάει η ομορφιά για να βγει και έξω».

Τι κάνεις για να χαλαρώνεις;

«Γιόγκα, διαλογισμό, διάφορα. Ολα έχουν την ώρα τους. Ενα πράγμα που μας έδειξε η καραντίνα, καθώς είχαμε την ευκαιρία να μείνουμε λίγο μόνοι μας, είναι πώς να αξιοποιήσουμε τον χρόνο με τον εαυτό μας. Εγώ έβαλα πολύ εντατικά τη γυμναστική στη ζωή μου. Εκανα κάθε μέρα. Βέβαια, τώρα δεν προλαβαίνω να κάνω κάθε μέρα, αλλά τρεις φορές την εβδομάδα φροντίζω να κάνω οπωσδήποτε».

Τι είδους γυμναστική προτιμάς;

«Προσπαθώ να κάνω γιόγκα, γιατί δεν είναι και εύκολη υπόθεση. Με βοηθάει πολύ να νιώθω καλά και μου συνεφέρει τη σπονδυλική στήλη που είναι σε κακό χάλι. Πιστεύω πολύ στη γιόγκα και στην aerial. Κάνω διαλογισμό και μου αρέσει όλη αυτή η τάση με τα εναλλακτικά συστήματα που σε βοηθούν να βελτιώσεις τον εαυτό σου. Αν την προηγούμενη δεκαετία η τάση ήταν η ψυχοθεραπεία, τώρα είναι η θεραπεία».

Ανέφερες στην εκπομπή ότι δεν έχεις σχέση με τη μαγειρική. Ισχύει;

«Βέβαια. Το 90% από αυτά που ακούγονται στην εκπομπή είναι αλήθεια. Δεν μαγειρεύω ποτέ και για κανέναν λόγο. Αν μου πεις τι να κάνω, θα το κάνω. Απλώς υπάρχουν άνθρωποι που αναρωτιούνται “τι θα μαγειρέψω σήμερα;”. Εμένα δεν μου έχει δημιουργηθεί ποτέ αυτή η ανάγκη».

Ακολουθείς υγιεινή διατροφή;

«Ασχολούμαι πάρα πολύ με διατροφές. Τώρα κάνω διαλειμματική νηστεία, που ανακάλυψα ότι είναι αυτή που μου ταιριάζει πάρα πολύ σε σχέση με άλλες».

Ποιος φροντίζει για το φαγητό στο σπίτι;

«Οταν ήταν ο Αλέξανδρος μικρός είχα άνθρωπο στο σπίτι που μαγείρευε κιόλας. Εγώ αν πιάσω τηγάνι θα είναι για να κάνω πατάτες με αβγά που είναι και το αγαπημένο μου».

Είσαι μια εργαζόμενη μητέρα, πώς τα κατάφερνες όλα;

«Εγώ είπα ότι σηκώνω τα χέρια ψηλά με τη μητρότητα. Θαυμάζω τις γυναίκες που έχουν και παιδιά και δουλειά και ένα σπίτι να φροντίσουν. Δεν τα προλάβαινα όλα. Δεν γίνεται να τα προλάβεις.

Κάτι δεν θα κάνεις καλά. Δεν θα προλάβεις να κοιμηθείς, δεν θα έχεις προσωπική ζωή. Κάτι δεν θα κάνεις. Δεν είναι ντροπή να λες δεν μπορώ. Εγώ άργησα να καταλάβω ότι χρειάζομαι βοήθεια. Δεν είναι όλα για όλους. Δεν είναι ντροπή να το λες, γι’ αυτό δεν το έχω κρύψει ποτέ. Δεν θέλω να πλένω πιάτα και δεν θέλω να μαγειρεύω. Γι’ αυτό υπάρχει το πλυντήριο πιάτων. Και θα στερηθώ από κάπου άλλου για να πάρω μια γυναίκα να μαγειρεύει. Τώρα πια δεν χρειάζομαι κοπέλα για τον γιο μου, ούτε να μου μαγειρεύει. Υπάρχουν τα ωραιότατα application που σου φέρνουν το φαγητό στο σπίτι και η μαμά μου που γουστάρει να μαγειρεύει και μια φορά την εβδομάδα μου φέρνει φαγητό. Και αν τα φέρει η ζωή και αναγκαστώ να μαγειρέψω, θα το κάνω. Δεν θεωρώ ότι είμαι ανίκανη να μάθω. Απλώς δεν με αφορά».

Πώς είναι να μεγαλώνεις έναν έφηβο την εποχή του κορωνοϊού;

«Και χωρίς την πανδημία είναι δύσκολο το παιδί στην εφηβεία. Εμένα είναι πολύ καλό το παιδί μου, αλλά όπως και να ‘χει το πράγμα, είναι δύσκολη φάση. Τα πιτσιρίκια δεν μπορείς να τα κρατήσεις στο σπίτι λόγω κορωνοϊού. Εδώ πάνε σχολείο, δεν μπορείς να τους απαγορεύσεις τη βόλτα. Βάζουν τη μάσκα και πάνε. Το μόνο που έχω απαγορεύσει είναι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Του έχω απαγορεύσει να μπαίνει σε μετρό. Ευτυχώς μένει κέντρο και πάει παντού με τα πόδια. Δεν μπορείς σε ένα παιδί 15 ετών να του πεις “δεν θα βγεις”. Θα σου πει “πάω σχολείο, φροντιστήριο, στα αθλήματα, γιατί να μη βγω;”. Και θα έχει και δίκιο».

MOTO

Είναι φοβερό ότι άνοιξε ξανά το MEGA. Είναι ένα κανάλι πολύ σημαντικό για εμάς τους ηθοποιούς. Εχει μια ιδιαίτερη φήμη. Οταν σκεφτόσουν για μια σειρά, ήθελες πάνω από όλα το MEGA. Είναι κάτι στη συλλογική συνείδηση της μυθοπλασίας που δεν ξεπερνιέται

Από τη Νατάσα Μαστοράκου
Φωτογραφίες: STUDIO ΒΡΕΤΤΟΣ
Styling: Ηρώ Τσούρτου