Ως γνωστόν, όταν μια γυναίκα είναι έγκυος, έχει την τάση να της «μυρίζει» ένα συγκεκριμένο φαγητό και μάλιστα για αρκετή ώρα.

Η επιστήμη δεν έχει εξηγήσει πλήρως γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο και ποιοι παράγοντες το καθορίζουν, οι γιατροί πιστεύουν ότι o συνδυασμός ορμονών που ανεβοκατεβαίνουν, η μη υγιεινή διατροφή και ο τρόπος που εκφράζονται οι όποιες διατροφικές συνήθειες, μπορεί να οδηγήσουν σε ενίσχυση της αίσθησης της όσφρησης ή της γεύσης.

Συνήθως πρόκειται λοιπόν για διατροφικές εμμονές. Τι κι αν οι παρακάτω γυναίκες είναι διάσημες, αυτό δεν αλλάζει την παραπάνω συνήθεια-εμμονή.

Εγκυμονούσες celebrities και φαγητό

 

Την άνοιξη του 2020, η Gigi Hadid επιβεβαίωσε ότι περιμένει το πρώτο της παιδί από τον Zayn Malik, και από τότε έχει ενημερώσει τους followers της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης με τον Jimmy Fallon, η Hadid αποκάλυψε ότι μέχρι και στο «Breakfast party» των 25ων γενεθλίων της είχε μια τούρτα με θέμα τα μπέγκελς.

 

Η Katy Perry αποκάλυψε την εγκυμοσύνη της στις αρχές του 2020. Η διάσημη τραγουδίστρια έτρωγε καυτερά – κάτι που, όπως είπε, δεν έκανε στο παρελθόν.

Μίλησε επίσης για την αποστροφή της σε κάποια φαγητά, κάτι που δεν της έχει ξανασυμβεί ποτέ. «Ένα από τα τρόφιμα που με αηδιάζουν τώρα είναι το μοσχάρι. Δε μου πολυαρέσει το κόκκινο κρέας.»

 

Κατά τη διάρκεια της πρώτης εγκυμοσύνης της Queen Bey, η ίδια ήθελε πολύ να τρώει βάφλες. Προφανώς ήθελε ένα συγκεκριμένο γλυκό, πράγμα που επιβεβαίωσε και η ίδια η μητέρα της Tina Knowles.

 

Όταν η Jessica Alba ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί της, ανέφερε «Μερικές φορές δε μπορείς να βγάλεις ένα συγκεκριμένο φαγητό από το μυαλό σου», τόνισε. «Θα μπορούσα να τρώω όλη την ώρα καρπούζι. […] Δεν στερούμαι τίποτα. Τρώω τα πάντα.»

Κατά τη διάρκεια της τρίτης εγκυμοσύνης της, είχε άλλη συνήθεια. Είπε στον Jimmy Fallon «Ονειρεύομαι διάφορα γλυκά, αλλά προσπαθώ να μην πάρω πάρα πολύ βάρος σε αυτή την εγκυμοσύνη, οπότε απλά τα ονειρεύομαι».