Αυτή η ενδεικτική λίστα με 21 resolutions για τη νέα χρονιά είναι ενδεικτική. Έστω και ένα από όλα να καταφέρουμε, θα είμαστε νικητές. Η αλήθεια, όμως, πως δεν μιλάμε για πολύ δύσκολους στόχους, αλλά για μικρές, καθημερινές αλλαγές που θα μας βοηθήσουν να ζήσουμε πιο ποιοτικά και πιο όμορφα.

1. Θα κάνουμε αποταμίευση: από ένα ευρώ την εβδομάδα, μέχρι εκατό ευρώ το μήνα ή ό, τι μπορεί ο καθένας μας, του χρόνου τέτοια εποχή θα έχουμε μαζέψει αρκετά για ένα ταξίδι, για καινούργιο καναπέ και κουρτίνες ή για το μεταπτυχιακό που θέλουμε να ξεκινήσουμε.

2. Θα μαγειρεύουμε κάθε βδομάδα και από μία καινούργια συνταγή: εξωτική ή παραδοσιακή, εύκολη ή δύσκολη, δεν έχει σημασία. Ένα σύγχρονο βιβλίο μαγειρικής θα βοηθούσε, ώστε να μας εμπνέει ακουμπισμένο στο τραπέζι της κουζίνας μας.

3. Θα διαβάσουμε περισσότερα βιβλία: ένα βιβλίο τον μήνα είναι καλύτερο από κανένα βιβλίο ποτέ. Ας μην είναι κανένα ογκώδες μυθιστόρημα. Συλλογές διηγημάτων, νέα ελληνική ποίηση ή ιστορικά βιβλία για περιόδους που μας ενδιαφέρουν αποτελούν άριστη αρχή για να βελτιώσουμε το επίπεδό μας ως αναγνωστών.

4. Θα καθαρίζουμε το σπίτι μας με πρόγραμμα: λίγες κινήσεις κάθε μέρα, μερικές ώρες το Σαββατοκύριακο και κάποιες συγκεκριμένες δουλειές ορισμένες μέρες τον χρόνο θα μας σώσουν από τον ξέχειλο νεροχύτη και από το άδειο από καθαρά εσώρουχα συρτάρι. Ποτέ δεν θα μετακινούμαστε από ένα δωμάτιο σε ένα άλλο χωρίς να μεταφέρουμε ένα βρώμικο ποτήρι ή μια σακούλα με σκουπίδια ή κάποιο ρούχο που προορίζεται για κρέμασμα.

5. Θα τρώμε περισσότερα λαχανικά: θα τα προσθέτουμε σε κάθε φαγητό και θα τρώμε σαλάτα στην δουλειά, αντί για σάντουιτς. Θα ψάξουμε νόστιμες συνταγές για να μην βαριόμαστε να τα μαγειρεύουμε και να τα γευόμαστε.

6. Θα παίρνουμε συχνότερα τις σκάλες: στο μετρό, στο σπίτι ή στο γραφείο οι ευκαιρίες μιας ελαφριάς, αλλά αποτελεσματικής άσκησης είναι μπροστά στα μάτια μας. Ένα έξυπνο κόλπο είναι αν ορίσουμε τρεις μέρες «σκάλας»: Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή θα απαγορεύεται να χρησιμοποιήσουμε ασανσέρ. Μπορούμε να μας επιβραβεύουμε με ένα μικρό σνακ ή λίγη παραπάνω ώρα στα social.

7. Θα περνάμε, όμως, λιγότερη ώρα στα social: Φτάνει με το βραδινό scroll down, ας πιάσουμε το βιβλίο που λέγαμε και πιο πάνω. Δείτε εδώ βιβλία που προτείνουν τέσσερις διακεκριμένες Ελληνίδες συγγραφείς.

8. Θα κλείσουμε έγκαιρα τα ιατρικά ραντεβού της χρονιάς: το τσεκ απ μας, τις γυναικολογικές μας εξετάσεις, την επίσκεψη στον οδοντίατρο, την εξέταση εκείνη που όλο αποφεύγουμε.

9. Θα ομορφύνουμε το μπαλκόνι και το σπίτι μας με φυτά: όλο το λέμε και ποτέ δεν σταματάμε σε ένα φυτώριο να ψωνίσουμε. Είναι οικονομικά, πανέμορφα και ευεργετικά για την υγεία μας. Αν μας ζητήσουν τι δώρο θα θέλαμε για τις γιορτές, μπορούμε να πούμε ένα φυτό εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου.

10. Θα κάνουμε yoga (ή μαθήματα yoga) μαζί με τον σύντροφό μας: αυτό θα βελτιώσει την σεξουαλική μας ζωή, τις επιδόσεις μας, την μεταξύ μας επικοινωνία. Κι αν είμαστε singles, θα ξεκινήσουμε κατά μόνας!

11. Θα πίνουμε περισσότερο νερό: έτσι θα είμαστε ενυδατωμένοι και θα έχουμε πιο λαμπερό δέρμα και μαλλιά. Δείτε εδώ μερικούς έξυπνους και εύκολους τρόπους να πίνετε περισσότερο νερό.

12. Θα ξεκινήσουμε συνεδρίες με ψυχοθεραπευτή, αν το χρειαζόμαστε: φτάνουν οι αναβολές και οι δικαιολογίες, φέτος έχουμε πολλά να εκφράσουμε και ίσως χρειαζόμαστε επιτέλους την βοήθεια ενός ειδικού.

13. Θα γίνουμε εθελοντές: πόσα χρόνια έχουμε να κάνουμε κάτι για τον συνάνθρωπο; Είτε γράφοντάς μας σε μια ΜΚΟ που μας αφορά ηδ ράση της, είτε αναλαμβάνοντας καθήκοντα στην κοινότητά μας, χρειάζεται να βρούμε λίγο χρόνο μες στην καθημερινότητά μας για να προσφέρουμε κομμάτια της ψυχής μας.  Θα βοηθήσει κόσμο, αλλά θα κάνει και σε εμάς καλό.

14. Θα πίνουμε λιγότερο αλκοόλ και θα περιορίσουμε (ή και θα κόψουμε) το τσιγάρο: καλύτερη ποιότητα ζωής, ύπνου, καλύτερη φυσική κατάσταση, θωράκιση του οργανισμού μας. Όλες και όλοι ξέρουμε τις επιβλαβείς συνέπειες του αλκοόλ και της νικοτίνης…

15.Θα κάνουμε ένα ταξίδι που αναβάλλουμε εδώ και χρόνια: μπορεί να είναι μέχρι την Σαλαμίνα, δεν έχει σημασία. Το θέμα είναι να πάμε εκεί όπου λέμε και λέμε και λέμε και δεν…Φέτος, ας είναι η χρονιά μας, έστω σε αυτό το θέμα.

16. Θα ανανεώσουμε το look μας: ένα νέο καθημερινό χτένισμα, μερικά καινούργια ρούχα, μια διαφορετική απόχρωση ρουζ  ή ό, τι άλλο θα μας φρεσκάρει…

17. Θα βελτιώσουμε την ρουτίνα περιποίησης του προσώπου μας: πλένουμε πρωί βράδυ το πρόσωπό μας, ενυδατώνουμε επιμελώς, κάνουμε καθαρισμό προσώπου τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο.

18. Αλλά και με τα δόντια μας θα ασχοληθούμε περισσότερο: θα βουρτσίζουμε για τουλάχιστον δύο λεπτά πρωί βράδυ και θα χρησιμοποιούμε το λιγότερο μέρα παρά μέρα οδοντικό νήμα.

19. Δεν θα παραλείπουμε το lunch break μας: δικαιούμαστε ένα μισάωρο, ίσως και περισσότερο, για να φάμε και να κοινωνικοποιηθούμε, μακριά από οθόνες και ειδοποιήσεις. Δείτε εδώ την σημασία του μεσημεριανού διαλείμματος σύμφωνα και με έρευνες.

20. Θα κοιμόμαστε περισσότερο και πιο νωρίς: θα δούμε την διαφορά στο δέρμα και την διάθεσή μας. Ας τηρήσουμε μια ρουτίνα ύπνου και ας προσπαθήσουμε να μην ξυπνάμε μεσημέρι τα Σαββατοκύριακα για να μην ξεσυνηθίζει ο οργανισμός μας.

21. Θα πίνουμε περισσότερο τσάι και λιγότερο καφέ: για ποιον λόγο να γεμίσουμε δεύτερη ή τρίτη κούπα καφέ, όταν υπάρχει το εξίσου τονωτικό μαύρο ή πράσινο τσάι που έχουν και ευεργετικές συνέπειες στον οργανισμό μας; Ας κάνουμε δώρο στον εαυτό μας μια τσαγιέρα για να εμπνεόμαστε να φτιάχνουμε τσάι σε καθημερινή βάση.