Παλαιότερα οι άνθρωποι έκαναν κάθε δυνατή προσπάθεια να «ανακαλύψουν» το φύλο του μωρού πριν τον τοκετό. Πλέον, μια βόλτα στον γυναικολόγο είναι αρκετή για να μάθετε αν πρόκειται να υποδεχτείτε αγοράκι ή κοριτσάκι και δεν χρειάζεται να καθίσετε σε… ψαλίδια και μαχαίρια. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί λόγοι να περιμένετε μέχρι να μάθετε το φύλο του μωρού. Εμείς τους συγκεντρώσαμε και σας τους παρουσιάζουμε.

Γιατί αξίζει να περιμένετε

 

Θα σκεφτείτε πιο δημιουργικά

 

Οι προετοιμασίες για την έλευση του μωρού γίνονται πιο δημιουργικές όταν δεν μπορείτε να καταφύγετε σε καθιερωμένες, εύκολες λύσεις. Ακόμη και αν εσείς δεν έχετε σκοπό να διακοσμήσετε με ροζ το κοριτσίστικο δωμάτιο και με μπλε το αγορίστικο, οι φίλοι και οι συγγενείς είναι βέβαιο πως θα χρειαστεί να φανούν πιο δημιουργικοί με τις επιλογές των δώρων τους.

Θα αποφύγετε τις ανούσιες συμβουλές

 

“Α, τα αγόρια είναι δύσκολα!”. Να μια φράση που δεν θέλει να ακούσει καμία έγκυος. Πρώτον, στην πραγματικότητα δεν μπορείτε να κάνετε καμία πρόβλεψη για τον χαρακτήρα του παιδιού με βάση το φύλο του και δεύτερον αυτήν την περίοδο έχετε πολλά άλλα πράγματα που σας αγχώνουν και που σχετίζονται με τους επόμενους μήνες, αν όχι μέρες. Η εφηβεία του αγέννητου μωρού σας μπορεί να περιμένει λίγο ακόμα.

Δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία

 

Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μια άποψη για το φύλο του παιδιού που θα προτιμούσαν να μεγαλώνουν, στην πραγματικότητα, δεν έχει καμία σημασία. Έτσι κι αλλιώς θα λατρέψετε το μωράκι σας από την πρώτη στιγμή που θα το αντικρίσετε.

Θα μειώσετε τις ανούσιες προσδοκίες

 

Κάθε μωρό είναι μοναδικό και εξελίσσεται σε μία μοναδική προσωπικότητα. Αντί να περάσετε ολόκληρους μήνες κατά τους οποίους θα σκέφτεστε ότι ο γιος σας θα πηγαίνει στο γήπεδο με τον μπαμπά ή ότι η κόρη σας θα φοράει τα ρούχα σας, θα έχετε την ευκαιρία να εστιάσετε στις αξίες που θέλετε να περάσετε στο παιδί σας.