Οι πρωινές σας συνήθειες είναι αυτές που θέτουν τις βάσεις για το πώς θα εξελιχθεί η υπόλοιπη ημέρα. Αντί λοιπόν μόλις ανοίγετε τα μάτια σας να αγχώνεστε με τα όσα πρέπει να κάνετε, δοκιμάστε να αφιερώσετε χρόνο στον εαυτό σας. Απολαύστε το πρωινό σας, πάρτε μερικές βαθιές ανάσες και χαλαρώστε προτού… ξυπνήσουν τα παιδιά και επικρατήσει η φασαρία στο σπίτι.

Συνήθειες για να ξεκινάτε την ημέρα σας με καλή διάθεση

 

*Ξυπνήστε πριν τα παιδιά

 

Αν το δοκιμάσετε έστω μια φορά, θα γίνει η αγαπημένη ώρα της ημέρας σας. Προτού ξυπνήσουν τα παιδιά όλα στο σπίτι είναι ήσυχα και θα μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας με την ηρεμία σας.

*Πιείτε νερό

 

Μετά από 8 ώρες ύπνου ο οργανισμός σας είναι αφυδατωμένος. Πίνοντας 1-2 ποτήρια νερό το πρωί θα είστε σε θέση να αυξήσετε τα επίπεδα ενέργειάς σας. Ακόμη και ένα μικρό ποσοστό αφυδάτωσης (1-3%) αυξάνει το αίσθημα κόπωσης, ενώ η επαρκής ενυδάτωση φαίνεται να σχετίζεται με υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης, διάθεσης και μνήμης.

*Φάτε ένα ισορροπημένο πρωινό

 

Ένα θρεπτικό πρωινό σάς φτιάχνει τη διάθεση και τροφοδοτεί τον οργανισμό σας με ενέργεια. Αποφύγετε τα κρουασάν και γενικά τη ζάχαρη και προτιμήστε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Μια ομελέτα με μανιτάρια και μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης ή ένα μπολ με βρώμη και γάλα αμυγδάλου είναι εξαιρετικές επιλογές.

*Βγείτε στον ήλιο

 

Η βιταμίνη D, γνωστή και ως «η βιταμίνη του ήλιου», αφού συντίθεται στον οργανισμό κυρίως κατά την έκθεση στον ήλιο, είναι πολύ σημαντική για την πρόληψη της οστεοπόρωσης και τη διατήρηση ενός γερού σκελετού, ενώ παράλληλα συμμετέχει και στο μηχανισμό της όρασης. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια η επαρκής πρόσληψη βιταμίνης D έχει συνδεθεί με τη διατήρηση μιας καλής ψυχολογίας. Τις ηλιόλουστες ημέρες, λοιπόν, απολαύστε το πρωινό μαζί με την οικογένειά σας στο μπαλκόνι ή τον κήπο σας.

*Τακτοποιήστε μαζί με τα παιδιά σας

 

Δεδομένου ότι περνάτε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σας μέσα στο σπίτι, είναι μια καλή ευκαιρία να τακτοποιήσετε τον χώρο σας. Όταν το περιβάλλον σας είναι γεμάτο πράγματα, μπορεί να βιώσετε περισσότερο άγχος και στρες, με μια έρευνα των ψυχολόγων Rena Repetti και Darby Saxby από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας να καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι μητέρες που ζουν σε ακατάστατα σπίτια έχουν υψηλότερα επίπεδα της ορμόνης του στρες, της κορτιζόλης. Δεν είναι ανάγκη να είστε η Μαρί Κόντο για στρώσετε το κρεβάτι σας και να πετάξετε ό,τι δεν χρειάζεστε.

*Αυξήστε τη σωματική σας δραστηριότητα

 

Η γυμναστική σας βοηθάει όχι μόνο να κάψετε θερμίδες, αλλά και να βελτιώσετε τη διάθεσή σας. Τώρα που οι χώροι άθλησης παραμένουν κλειστοί, μπορείτε να γυμναστείτε από την άνεση του σπιτιού σας.