Το παιχνίδι προσποίησης επιτρέπει στα παιδιά να δοκιμάσουν νέους ρόλους για τους εαυτούς τους (όπως υπερήρωες, πριγκίπισσες, άγρια ζώα ή ακόμη και γονείς) και επιτρέπει τη δημιουργική επίλυση προβλημάτων. Αλλά τους βοηθά επίσης να αντιμετωπίσουν ένα άλλο εμπόδιο στα προσχολικά χρόνια, τα έντονα συναισθήματα.

Ο αυτοέλεγχος είναι μια δύσκολη ικανότητα και παίζοντας βοηθά τα παιδιά να το εξασκούν καθώς και να παίζουνπαρά την απογοήτευση που μπορεί να δημιουργηθεί.

Πώς θα ενθαρρύνετε το φανταστικό παιχνίδι

To φανταστικό παιχνίδι ξεκινά στο μυαλό ενός παιδιού. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι γονείς δεν μπορούν να συμμετάσχουν. Εδώ είναι μερικοί τρόποι για να ενθαρρύνετε τα παιδιά:

*Συνεχίστε το

Αν τα παιδιά πηδούν στον αέρα και σας λένε ότι πετάνε, τότε μην τους πείτε ότι αυτό δεν είναι δυνατό. Αντ ‘αυτού, τροφοδοτήστε τη φαντασίωση: «Ουάου, είστε τόσο ψηλά! Τι μπορείτε να δείτε στο έδαφος; Ίσως πρέπει να ξεκουραστείτε σε αυτό το ωραίο σύννεφο».

*Επιλέξτε κλασικά παιχνίδια

Τα μπλοκ, οι κούκλες, οι τέχνες και τα χειροτεχνήματα είναι όλα παιχνίδια που απαιτούν δημιουργικότητα και, ως εκ τούτου, ενισχύουν την φαντασία.

*Περιορίστε τα ηλεκτρονικά παιχνίδια

Είτε πρόκειται για φορητό σύστημα ψυχαγωγίας είτε για φορητό υπολογιστή, προσπαθήστε να αποφύγετε παιχνίδια που χρειάζονται μπαταρίες. Η δημιουργικότητα σταματά όταν το παιχνίδι σταματά και όχι το παιδί, επομένως το παιχνίδι το κατευθύνει.