Στις 15 Ιανουαρίου θα ανοίξει η ψηφιακή πλατφόρμα για τον εμβολιασμό κατά του κοροναϊού, προκειμένου μετά τις 20 Ιανουαρίου να ξεκινήσει η μαζική διαδικασία, δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αρμόδιος για θέματα απλούστευσης διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς.

Μιλώντας στον ρ/σ Θέμα ο κ. Γεωργαντάς διευκρίνισε ότι έως τότε οι πολίτες μπορούν να εγγραφούν στην άυλη συνταγογράφηση.

Όπως εξήγησε, μέσω του συστήματος της άυλης συνταγογράφησης, θα αποστέλλεται ένα γραπτό μήνυμα στο κινητό των πολιτών από το 13034, ενημερώνοντάς τους σε ποιο κέντρο και πότε θα μπορούν να κάνουν το εμβόλιο. Το σύστημα μάλιστα, γνωρίζει και τη διεύθυνση των πολιτών και έτσι θα μπορεί να ενημερώνει για τα κατά τόπους εμβολιαστικά κέντρα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στον εμβολιασμό στους υγειονομικούς, τόνισε ότι κάθε νοσοκομείο έχει την κατάσταση του προσωπικού, ξεκαθαρίζοντας ότι το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δεν εμπλέκεται. «Το υπουργείο Υγείας εποπτεύει τη διαδικασία, εμείς ερχόμαστε μετά τις 15 του μήνα», σχολίασε χαρακτηριστικά.