Δημοτικά, νηπιαγωγεία και ειδικά σχολεία ανοίγουν και πάλι τις πύλες τους για τους μαθητές, πράγμα που σημαίνει πως και οι γονείς θα πρέπει να μετακινηθούν. Λόγω της πανδημίας ωστόσο, θα εξακολουθούν να πρέπει να στείλουν SMS στο 13033 προκειμένου να δικαιολογήσουν την μετακίνησή τους.

Όπως είχε συμβεί και στην προηγούμενη φάση της πανδημίας, έτσι και τώρα οι γονείς που θα πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο θα πρέπει να στέλνουν γραπτό μήνυμα στο 13033, ενώ οι μαθητές από την πλευρά τους θα πρέπει να έχουν μαζί τους τη σχετική βεβαίωση της Πολιτικής Προστασίας που δικαιολογεί τη μετακίνησή τους.

Οι γονείς των μαθητών προκειμένου να οδηγήσουν τα ανήλικα παιδιά στο σχολείο υποχρεούνται να στέλνουν SMS στο 13033 με τον κωδικό 4 που αφορά σε «Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο».

Το γραπτό μήνυμα στο 13033 θα έχει την εξής μορφή: Χ [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας.

Από την πλευρά τους οι μαθητές θα έχουν μαζί τους το έγγραφο μετακίνησης, το οποίο θα υπογράφεται από τον διευθυντή του σχολείου και σε αυτό θα αναγράφονται η διεύθυνση της σχολικής μονάδας και η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή ή της μαθήτριας.

Η μεμονωμένη μετακίνηση μαθητή είναι ακόμα εφικτή με τη συμπλήρωση της σχετικής βεβαίωσης κίνησης.