Η Άλισον Κάρεϊ περιγράφει την αδερφή της, Μαράια ως «άκαρδη και μοχθηρή» στη μήνυση που κατέθεσε εναντίον της με αφορμή το βιβλίο «The Meaning of Mariah Carey».

Η μήνυση κάνει λόγo για την «ψυχική οδύνη» που προκάλεσαν στην Άλισον τα απομνημονεύματα της διάσημης αδερφής της.

Η Άλισον Κάρεϊ ζητά αποζημίωση τουλάχιστον 1,25 εκατομμυρίων δολαρίων κατηγορώντας την Μαράια μεταξύ άλλων για την «άκαρδη, εκδικητική και εντελώς περιττή δημόσια ταπείνωση της» της μέσω του βιβλίου που κυκλοφόρησε το 2020.

Αναφέρει επίσης ότι «έχει βαριάς μορφής κατάθλιψη, κλαίει συνεχώς από τότε που κυκλοφόρησε το βιβλίο και παλεύει ξανά με τον εθισμό της στο αλκοόλ, ενώ είχε παραμείνει καθαρή για πολλά χρόνια».

Η Μαράια είχε επικρίνει έντονα την αδερφή της στα απομνημονεύματά της. Συγκεκριμένα ισχυριζόταν ότι η Άλισον: «ανταλλάζε το σώμα της για χρήματα ή ναρκωτικά», είχε ναρκώσει την 12χρονη Μαράια με Βάλιουμ και της είχε προσφέρει κοκαΐνη καθώς και ότι της είχε προκαλέσει εγκαύματα τρίτου βαθμού ρίχνοντας ένα φλιτζάνι βραστό τσάι στην πλάτη της.

 

 

«Χρειάστηκαν χρόνια πριν μπορέσω να αντέξω ξανά ένα απλό σκούντημα στην πλάτη καθώς το μεγαλύτερο μέρος του δέρματος μου έπρεπε να ανανεωθεί εντελώς και να επουλωθεί», γράφει η Μαράια.

Σε άλλο σημείο του βιβλίου αναφέρεται πως η Άλισον είχε αφήσει το τότε αγόρι της χωρίς επίβλεψη με την 12χρονη Μαράια και εκείνος είχε προσπαθήσει να την φιλήσει. Το περιστατικό έληξε όταν τον είδε ένας περαστικός. «Οι μεγάλες αδελφές υποτίθεται ότι σε προστατεύουν – δεν σε βγάζουν στο κλαρί», γράφει η Μαράια.

Η Άλισον υποστηρίζει ότι απομνημονεύματα περιέχουν «σκληρούς και εξωφρενικούς ισχυρισμούς» και ότι η Μαράια χρησιμοποιεί την φήμη της για να της επιτεθεί και να προωθήσει τις πωλήσεις του βιβλίου της.

Η τραγουδίστρια δεν έχει απαντήσει ακόμα νομικά.