Μια ομάδα από εκκολαπτόμενους συγγραφείς πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα βιβλίο με κάποια βοήθεια από τον πιο διάσημο συγγραφέα του Μέιν, τον Στίβεν Κινγκ.

Δημοσιεύτηκε από Fans of Stephen King στις Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2021

 

 

Η δωρεά

Το Ίδρυμα Στίβεν Κινγκ, του διασημότερου Αμερικανού συγγραφέα μυθιστορημάτων τρόμου κάλυψε το κόστος ύψους 6.500 δολαρίων, έκδοσης ενός χειρόγραφου 290 σελίδων μαθητών που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα Μελετών Συγγραφέων του Farwell Elementary School, δημοτικού σχολείου στο Λιούιστον, του Μέιν.

Οι μαθητές διάβασαν το βιβλίο «Fletcher McKenzie and the Passage to Whole», μια ιστορία για ένα αγόρι από το Μέιν (τον Φλέτσερ ΜακΚένζι, γνωστό ως Αμερικανό Χάρι Πότερ) του συγγραφέα Γκάρι Σάβατζ και στη συνέχεια το αναδιατύπωσαν για να αντανακλά τις εμπειρίες τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Η διευθύντρια του σχολείου, Αμάντα Γουίσλοου δήλωσε ότι είναι περήφανη για το επίτευγμα των μαθητών και ευχαρίστησε τον Γκάρι Σάβατζ, ο οποίος συμβούλευε τα παιδιά καθώς και τη βιβλιοθηκονόμο, Κάθι Μάρτιν.

Τοπικές οργανώσεις έκαναν επίσης δωρεές για την ενίσχυση του προγράμματος Μελέτης Συγγραφέων.

Βιογραφικό

Ο Στίβεν Έντγουιν Κινγκ (Stephen Edwin King, Μέιν, 21 Σεπτεμβρίου 1947) είναι Αμερικανός συγγραφέας και ένας από τους διασημότερους συγγραφείς βιβλίων θρίλερ και τρόμου.

Αναγνωρίζεται ως σημαντικός συγγραφέας τρόμου και φαντασίας αλλά και ένας από τους μείζονες συγγραφείς του 20ου αιώνα.

Το 2003 απέσπασε το Μετάλλιο Διακεκριμένης Συνεισφοράς στα Αμερικανικά Γράμματα από το Εθνικό Ίδρυμα Βιβλίου των ΗΠΑ. Το 2004 απέσπασε το Διεθνές Βραβείο Φαντασίας στην κατηγορία Επίτευγμα Ζωής και το 2007 το βραβείο Grand Master Award από την οργάνωση Mystery Writers of America. Επίσης, έχει κερδίσει βραβεία Bram Stoker, O. Henry, Nebula και άλλα.

Το 2015 τιμήθηκε με το Εθνικό Μετάλλιο των Τεχνών από το ανεξάρτητο πρακτορείο Εθνική Χορηγία για τις Τέχνες Ηνωμένων Πολιτειών για τη συνεισφορά του τη λογοτεχνία. Έχει χαρακτηριστεί ως ο «Βασιλιάς του τρόμου».

Τα βιβλία του έχουν πουλήσει συνολικά περισσότερα από 350 εκατομμύρια αντίτυπα και πολλά από αυτά έχουν γίνει κινηματογραφικές ταινίες, μίνι σειρές, τηλεοπτικές σειρές και κόμικς.