Την άποψή της για το σημαντικό θέμα της αναθεώρησης του Οικογενειακού Δικαίου και της συνεπιμέλειας των παιδιών από τους δύο γονείς μίλησε η ηθοποιός Μαρία Σολωμού.

Η Μαρία Σολωμού δηλώνει υπέρ της συνεπιμέλειας με την προϋπόθεση «να είναι κάτι στο οποίο συμφωνούν και οι δύο γονείς».

Η ηθοποιός φέρνει ως παράδειγμα την προσωπική της εμπειρία. Ο 15χρονος γιος της, Αλέξανδρος, τα δύο τελευταία χρόνια ζει με τον πατέρα του, επίσης ηθοποιό Μάριο Αθανασίου, και τη νέα του οικογένεια.

«Ήταν μια απόφαση που πήραμε όλοι μαζί και βέβαια ρώτησα 150 φορές το ίδιο το παιδί», λέει η ίδια, εξηγώντας ότι όλα έτσι κι αλλιώς γίνονται και πρέπει να γίνονται με γνώμονα το καλό του παιδιού.

«Το έλεγα στο Μάριο από όταν ο γιος μας ήταν παιδί, μεταξύ σοβαρού και αστείου: «Όταν έρθει η εφηβεία θα στον στείλω». Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση», λέει η Μαρία Σολωμού.

«Σκέφτηκα πάρα πολύ, πραγματικά με βασάνισε αν ο Αλέξανδρος στα 8,9,10 ένοιωσε ότι ο πατέρας του μένει με τα άλλα δύο παιδιά του κι εκείνος δεν μένει μαζί τους. Αν ο Μάριος δεν είχε κάνει άλλη οικογένεια, δεν ξέρω αν θα το έκανα», αναφέρει.

Με τη μετακόμιση του παιδιού προέκυψε το αυτονόητο: «Άλλαξαν οι ρόλοι. Παλιά έπαιρνα εγώ το Μάριο σε πανικούς και του έλεγα «ο γιος μας το ένα και το άλλο» κι εκείνος ήταν ήρεμος. Στην πατέρα του πήγαινε και ήταν όλα τέλεια. Σαν να είναι φιλαράκια από το στρατό. Έπαιζαν, έτρωγαν σουβλάκια, τα γνωστά. Τώρα με παίρνει αυτός σε πανικό κι εγώ είμαι η ήρεμη. Οι ευθύνες του παιδιού ανήκουν και στους δύο γονείς» λέει η ηθοποιός.