Το Netflix ετοιμάζει την τηλεοπτική μεταφορά του «Sulwe», του παιδικού βιβλίου που κυκλοφόρησε το 2019 η Λουπίτα Νιόνγκο.

Το βιβλίο, γραμμένο από την νεαρή ηθοποιό και εικονογραφημένο από τον Βάστι Χάρισον, αφηγείται την ιστορία της Sulwe, ενός μικρού κοριτσιού από την Κένυα που εύχεται να είχε πιο ανοιχτόχρωμα δέρμα.

Ένα βράδυ, ένα αστέρι επισκέπτεται την Sulwe και την βοηθά να αλλάξει τον τρόπο που έβλεπε ως τότε τα πράγματα. Πρόκειται για μια ιστορία για τον ρατσισμό και την αυτοεκτίμηση το οποίο πρεσβεύει πως η πραγματική ομορφιά βρίσκεται μέσα μας.

«Η ιστορία της Sulwe είναι πολύ κοντά στην καρδιά μου», δήλωσε η Νιόνγκο, που έχει αναλάβει την παραγωγή της νέας ταινίας κινουμένων σχεδίων. «Μεγαλώνοντας, ένιωθα άβολα για το σκούρο δέρμα μου. Σπάνια έβλεπα κάποιον σαν και εμένα στις σελίδες βιβλίων, περιοδικών, ή ακόμα και στην τηλεόραση. Πέρασε πολύς καιρός μέχρι να μάθω να αγαπώ τον εαυτό μου» είπε.

«Είμαι ενθουσιασμένη που το βιβλίο θα γίνει μιούζικαλ και ελπίζουμε να εμπνεύσει τα παιδιά σε όλο τον κόσμο να γιορτάσουν τη μοναδικότητά τους» συμπλήρωσε.

Η Νιόνγκο που κέρδισε Όσκαρ για τον ρόλο της στο «12 Years a Slave» και πρόσφατα πρωταγωνίστησε στο θρίλερ του Jordan Peele «Us» έχει πολλά ακόμα πρότζεκτ στα σκαριά αυτή τη περίοδο, όπως το θρίλερ «355» και τη κινηματογραφική βιογραφία του παρουσιαστή Trevor Noah με τίτλο «Born a Crime».