Όπως ίσως γνωρίζουν οι περισσότεροι, το Ιnstagram ανήκει στο Facebook από το 2012, αλλά οι δύο πλατφόρμες είχαν παραμείνει κατά βάση ξεχωριστές.

Ωστόσο, από φέτος, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να στείλουν μήνυμα σε οποιονδήποτε χρήστη του Facebook, χρησιμοποιώντας το Instagram.

Το Cross-App Messaging λειτουργεί και προς τις δύο κατευθύνσεις: από Facebook Messenger προς Instagram και από Instagram προς Facebοok Messenger.

Ωστόσο, είναι πιο εμφανές στο Instagram καθώς το εικονίδιο του Direct Message έχει αντικατασταθεί με το εικονίδιο του Messenger.

Υπάρχουν, όμως, και κάποιοι περιορισμοί. Μπορείτε να στείλετε μηνύματα μόνο σε άτομα και όχι σε ομάδες ή σελίδες του Facebook. Από το Facebook Messenger, μπορείτε να στείλετε μηνύματα σε οποιονδήποτε λογαριασμό Instagram, αλλά όχι σε Direct Message groups.

Σημειώστε ότι οι συνομιλίες σας στο Messenger δεν θα εμφανίζονται ξαφνικά στο Instagram ή το αντίστροφο. Πρέπει να αναζητήσετε άτομα στην άλλη πλατφόρμα.

Για να στείλετε μήνυμα σε έναν χρήστη στο Facebook, ανοίξτε την εφαρμογή Instagram στο iPhone, το iPad ή την Android συσκευή σας. Πατήστε το εικονίδιο Messenger στην επάνω δεξιά γωνία.

Πληκτρολογήστε το όνομα του ατόμου, στο οποίο θέλετε να στείλετε μήνυμα, στο πλαίσιο αναζήτησης στο επάνω μέρος.

Καθώς πληκτρολογείτε, όπως αναφέρει το wifinews.gr τα αποτελέσματα θα εμφανίζονται παρακάτω σε διαφορετικές ενότητες.

Τα άτομα του Instagram θα εμφανίζονται στην κορυφή και θα ακολουθούν οι φίλοι του Facebook.

Επιλέξτε το άτομο που αναζητάτε, αν εμφανιστεί, ή πατήστε “Εμφάνιση όλων” για να δείτε περισσότερα αποτελέσματα του Facebοok.

Θα δείτε μια ειδοποίηση που ενημερώνει ότι στέλνετε μήνυμα σε λογαριασμό του Facebook. Τώρα, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα. Ο παραλήπτης θα δει μια παρόμοια ειδοποίηση.

Εάν δεν είστε φίλοι με το άτομο στο οποίο στέλνετε μήνυμα, θα του ζητηθεί να “Αποδεχτεί” το μήνυμα.

Η ίδια διαδικασία ισχύει και για την αποστολή μηνύματος από το Facebook Messenger στο Instagram. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να αναζητήσετε τον λογαριασμό Instagram του ατόμου. Και εσείς και ο παραλήπτης θα λάβετε μια ειδοποίηση που ενημερώνει για την αποστολή μηνύματος από Messenger σε Ιnstagram.

Το Cross-App Messaging είναι πολύ χρήσιμο αν μιλάτε περιστασιακά στο Facebοok Messenger και δεν θέλετε να έχετε την εφαρμογή εγκατεστημένη. Τώρα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με χρήστες του Facebook μέσω του Instagram.