Για τους ισχυρισμούς της Μέγκαν Μαρκλ για ρατσιστικές συμπεριφορές στη βρετανική βασιλική οικογένεια, μίλησε η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, λέγοντας πως δεν ήταν απόλυτη έκπληξη, ενώ εξέφρασε την ελπίδα της πως η οικογένεια θα μπορέσει να τα ξαναβρεί.

Η 57χρονη Μισέλ Ομπάμα θέλησε να αναφερθεί σε μια συζήτηση που είχε με την Τζένα Μπους Χάγκερ στο NBC, στην viral συνέντευξη στην Όπρα Γουίνφρεϊ που ο πρίγκιπας Χάρι μαζί με τη σύζυγό του  Μέγκαν Μαρκλ παραχώρησαν στις 7 Μαρτίου.

«Ο ρατσισμός δεν είναι κάτι νέο σε αυτό τον κόσμο» είπε η Μισέλ Ομπάμα «επομένως δεν ήταν τόσο μεγάλη έκπληξη να ακούσω τα συναισθήματά της».

Πάντως, η πρώην Πρώτη Κυρία δήλωσε πως ελπίζει ότι το οικογενειακό χάσμα θα μπορούσε να θεραπευτεί.

«Αυτό που ελπίζω και σκέφτομαι: είναι πρωτίστως μία οικογένεια και προσεύχομαι για συγχώρεση και θεραπεία γι’ αυτούς» είπε.

«Και τότε θα το χρησιμοποιήσουν αυτό ως μια διδακτική στιγμής για όλους μας».

Υπενθυμίζεται ότι η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι έδωσαν μια εκρηκτική συνέντευξη στην Όπρα Γουίνφρεϊ την περασμένη εβδομάδα, στην οποία έκαναν αρκετούς σοβαρούς αρνητικούς ισχυρισμούς για τη βασιλική οικογένεια, μεταξύ των οποίων πως ένα ανώνυμο μέλος της μοναρχίας ανησυχούσε για το πόσο σκούρο θα ήταν το χρώμα του δέρματος του Άρτσι όταν θα γεννιόταν.

Κι ενώ η Μισέλ Ομπάμα δεν πρόσφερε ανοιχτά την υποστήριξή της στη μία ή στην άλλη πλευρά, φάνηκε να είναι περισσότερο με την πλευρά της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι καθώς παρότρυνε το ζευγάρι να «συγχωρήσει» τη βασιλική οικογένεια μετά τη συνέντευξη.

Στην συνέντευξή της στην Χάγκερ η Μισέλ Ομπάμα είπε επίσης πως τα δημόσια καθήκοντα ήταν «ένα φωτεινό και ζεστό επίκεντρο» που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν κατανοούν πλήρως.

«Αυτό που πάντα είχα στο μυαλό μου ήταν πως τίποτε από όλα αυτά δεν αφορούσε εμάς, στα δημόσια καθήκοντα. Είναι για τους ανθρώπους που υπηρετούμε» είπε.