Μια συναρπαστική περιπέτεια σε ένα παραμυθένιο φυσικό τοπίο, ανάμεσα σε ποτάμια, φαράγγια, κάστρα, ενετικούς πύργους και κοπάδια ελαφιών, θα ζήσουν αυτό το Σάββατο 20 Μαρτίου η Δέσποινα Βανδή και η καλεσμένη της ηθοποιός, Ευγενία Σαμαρά.

Πού συμβαίνουν όλα αυτά; Στη Ναύπακτο και την Ορεινή Ναυπακτία.

H Δέσποινα και η Ευγενία ανακαλύπτουν διαδρομές για downhill, βουτούν σε καταρράκτες, διασχίζουν γκρεμούς πάνω σε συρμάτινα γεφύρια και ακολουθούν τον ποταμό Εύηνο στην πιο γνωστή πίστα για ράφτινγκ. Ακόμη, μαθαίνουν για τα δηλητηριώδη φυτά και βότανα σε έναν εντυπωσιακό βοτανικό κήπο 100 στρεμμάτων και κάνουν «φιλίες» με ελάφια. Σκαρφαλώνουν στο εντυπωσιακό ενετικό κάστρο της Ναυπάκτου, περπατούν στο λιμάνι της πόλης, υπό το βλέμμα του Μιγκέλ Ντε Θερβάντες, ανακαλύπτουν μια γαλάζια λίμνη και φυσικά μαγειρεύουν νόστιμες συνταγές της περιοχής. Ακολουθήστε αυτό το Σάββατο την Δέσποινα και την Ευγενία στις περιπέτειες τους, γιατί έχουν πολλές ιστορίες να σας πουν και ακόμα περισσότερα μυστικά να μοιραστούν μαζί σας.

Ένα διαφορετικό «My Greece», θα παρουσιάσει η Δέσποινα Βανδή την Κυριακή 21 Μαρτίου. Το 2021 είναι μια επετειακή χρονιά, καθώς συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Με αφορμή αυτή τη συγκυρία, η εκπομπή είναι αφιερωμένη στη μνήμη, που πρέπει να μένει ζωντανή όχι ως ημερομηνία, αλλά ως ορόσημο, ως το σπόρο μιας ιδέας που καρποφόρησε.

Μια ανάσα πριν την Εθνική Επέτειο, η Δέσποινα Βανδή ταξιδεύει σε δύο τόπους που έπαιξαν τον πιο καθοριστικό ρόλο στην Ελληνική Επανάσταση.

Χωρίς να ξεχνά όλους τους τόπους που συνέβαλαν με τον τρόπο τους στην επανάσταση και συνεχίζουν να γεμίζουν περηφάνια τους ντόπιους αναδεικνύει τα δύο γεγονότα που καθόρισαν των Αγώνα των Ελλήνων για την Ελευθερία.

Το «My Greece» πιάνει το νήμα από την αρχή, από το ιστορικό μοναστήρι της Αγίας Λαύρας, εκεί που ο Παλαιών Πατρών Γερμανός σήκωσε το λάβαρο της Επανάστασης στις 17 Μαρτίου του 1821 για να συνεχίσει με την απελευθέρωση των Καλαβρύτων και μετά της Πάτρας. Την ιστόρηση των γεγονότων και την ξενάγηση στα ιερά κειμήλια του Αγώνα κάνει ο ηγούμενος της Μονής Γέροντας Ευσέβιος.

Κι ενώ ο Αγώνας συνεχίζεται σε όλη τη χώρα, υπάρχει ένας τόπος που θα μείνει για πάντα ανεξίτηλα χαραγμένος στην Ελληνική Ιστορία ως ο τόπος της υπέρτατης θυσίας. Ο λόγος για το ένδοξο Μεσολόγγι και την Έξοδο των κατοίκων προς το θάνατο, το 1826. Η Έξοδος του Μεσολογγίου υμνήθηκε από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες και ποιητές, ενέπνευσε σπουδαία έργα τέχνης. Τα γεγονότα της Εξόδου, έτσι όπως αποτυπώθηκαν στον καμβά και το χαρτί, προκαλούν ακόμη και σήμερα ρίγη συγκίνησης.

Την Κυριακή 21 Μαρτίου μια εκπομπή «My Greece» αφιερωμένη στη μνήμη και τους τόπους, που συνδέθηκαν άρρηκτα με την νεότερη ιστορία της Ελλάδας και τον Αγώνα για την Ελευθερία. Συνοδοιπόροι της Δέσποινας Βανδή σε αυτό το ταξίδι, οι καλοί της φίλοι, Παρθένα Χοροζίδου και Φωκάς Ευαγγελινός.

Ελάτε να ταξιδέψουμε στην Ελλάδα, μαζί!

«MY GREECE» ΜΕ ΤΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 18:40 ΣΤΟ MEGA

Instagram: @mygreece.official

#MyGreeceMega

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΔΗΣ

EXECUTIVE PRODUCER: ΚΕΒΟΡΚ ΣΑΡΚΙΣΙΑΝ

PROJECT MANAGER: ΕΛΕΝΑ ΚΑΤΡΑΒΑ

ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΞΙΑ : ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΡΙΖΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΝΙΖΑΜΗΣ

ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: BARKINGWELL MEDIA