Ευχάριστα είναι τα νέα για τον Κώστα Σόμμερ και τη σύντροφό του, Βαλεντίνη Παπαδάκη καθώς οι δύο τους ετοιμάζονται να γίνουν γονείς και να φέρουν στον κόσμο τον καρπό του έρωτά τους.

Το ζευγάρι φωτογραφήθηκε στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με τα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» και μίλησε στη Μαρία Παπαϊωάννου για την πιο όμορφο περίοδο που περνά.

Η makeup artist Βαλεντίνη Παπαδάκη έχει μπει στον πέμπτο μήνα της κύησης όπως αποκάλυψε και το ζευγάρι έχει κάθε λόγο να χαίρεται αφού μετά την προηγούμενη δυσάρεστη εξέλιξη εγκυμοσύνη της είναι ξανά έγκυος.

«Αυτή τη φορά ήμασταν λίγο πιο εγκρατείς. Είχα πέντε μέρες καθυστέρηση, έκανα το τεστ και του είπα «Αγάπη μου, είναι θετικό». Ήμασταν λίγο συγκρατημένοι» λέει η Βαλεντίνη.

«Σκεφτόμασταν ότι δεν θέλαμε να ξαναπεράσουμε το ίδιο πράγμα. Δεν ήταν εύκολο. Σε αυτή την εγκυμοσύνη κάθε φορά που η Βαλεντίνη Παπαδάκη μπορεί να νιώθει κάτι, είμαστε απευθείας σε επαγρύπνηση. Υπό άλλες συνθήκες εγώ δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Δηλαδή θα σκεφτώ “Εντάξει, μωρέ, πονάς λίγο, δεν είναι κάτι”. Τώρα όμως είμαστε στην τρεχάλα. “Φυσάμε” και το γιαούρτι» ομολογεί ο Κώστας.

Μάλιστα ο Κώστας έστειλε το δικό του μήνυμα στα ζευγάρια που έχουν περάσει μία αποβολή.

«Αξίζει να αναφέρουμε για τα ζευγάρια που τώρα προσπαθούν να κάνουν παιδί ή ίσως έχουν περάσει κάτι ανάλογο πως το πιο βασικό είναι να καταλάβουν ότι τελικά είναι πολύ σύνηθες – πάρα πολύ όμως. Σε βαθμό που εγώ δεν το πιστεύω. Δεν ξέρω ούτε ένα ζευγάρι που να μην έχει περάσει μια περιπέτεια. Αν καταλάβεις τι συμβαίνει μέσα στον οργανισμό της γυναίκας, τότε αντιλαμβάνεσαι πως τα ποσοστά τού να πάνε όλα καλά μάλλον είναι εναντίον σου. Αυτό όμως δεν πρέπει να σε πάρει από κάτω. Αν σου συμβεί, πρέπει να πεις “Εντάξει, το προσπαθήσαμε”. Σαν να προσπαθήσαμε και απλά να μην έμεινες έγκυος».

Μετά την απώλεια του πρώτου μωρού τους δεν προσπάθησαν αμέσως όπως αποκαλύπτει ο Κώστας Σόμμερ.

«Ο γιατρός μάς είπε για δύο μήνες να μην προσπαθήσουμε καθόλου .Γιατί είχε προχωρήσει αρκετά η εγκυμοσύνη και έγινε απόξεση. Δεν ήταν απλά ένα χάπι. Μπήκε στο χειρουργείο. Μόλις μας έδωσαν το πράσινο φως έμεινε έγκυος. Ήταν σαν να είχαμε απλά μια καθυστέρηση τριών μηνών».

Οι προετοιμασίες για το μωρό και ο γάμος

«Ήδη αλλάξαμε κάποια πράγματα στο σπίτι. Τώρα έχει μείνει ουσιαστικά να τελειώσουμε το παιδικό δωμάτιο. Μπαίνεις σε μια διαδικασία που έχει
πολλή πλάκα γιατί ουσιαστικά δεν έχεις κάποια προηγούμενη εμπειρία. Τα κάνεις όλα από το μηδέν. Εμείς δεν είχαμε κανένα σχέδιο, γι’ αυτό ούτε είχαμε κάνει κάποια τρομερή προετοιμασία. Έτυχε, μας βγήκε και προχωρήσαμε, αν θέλεις, και αρκετά γρήγορα. Οπότε τώρα πραγματικά το πάμε βήμα βήμα» λέει ο Κώστας Σόμμερ.

Όσο για το πότε αποφάσισαν να συζήσουν, η Βαλεντίνη Παπαδάκη περιγράφει με χιούμορ πώς πάρθηκε η απόφαση.

«Αποφασίσαμε; Αποφάσισε, θέλεις να πεις. Με κλείδωσε μια μέρα στο σπίτι και μου είπε δεν θα ξαναβγείς.  Εγώ συνήθως έφευγα. Έλεγα “Γεια σου, αγάπη μου, καληνύχτα”».

«Της είπα: “Τι εννοείς ”καληνύχτα”; Πού πας; Τελείωσε, δεν έχει καληνύχτα, θα μείνεις να μου πεις αύριο “καλημέρα”» λέει ο Κώστας

Όσο για το αν υπάρχει στα σχέδιά τους ο γάμος:

«Σαφώς και υπάρχει, αλλά εξαιτίας όλων αυτών που γίνονται αυτή την περίοδο φαίνεται να καθυστερεί λίγο. Συζητάμε για πολιτικό γάμο, για τον οποίο χρειάζονται πολλά χαρτιά και θέλει περίπου έναν μήνα – ειδικά τώρα που δεν δουλεύει τίποτα και όλα υπολειτουργούν. Αν λοιπόν αυτός ο μήνας γίνει δύο μήνες, τότε αρχίζουν και στενεύουν τα περιθώρια» δηλώνει ο Κώστας Σόμμερ.

«Υπάρχει μια γραφειοκρατία που είναι λίγο χρονοβόρα, ειδικά για εμάς, που ξεκινήσαμε τώρα να το κοιτάζουμε. Θέλουμε να προλάβουμε για να μην μπούμε στη διαδικασία να πάρει πρώτα το δικό μου όνομα το παιδί και μετά να γίνει η αναγνώριση» είπε η Βαλεντίνη.