Την πιο ευαίσθητη πλευρά της παρουσίασε η Σίσσυ Χρηστίδου, στον αέρα της εκπομπής «Έλα χαμογέλα», το πρωινό του Σαββάτου.

Αφορμή στάθηκε η προσπάθεια που πραγματοποιεί η καλή της φίλη, Χριστίνα Κοντοβά προκειμένου να προχωρήσει στην υιοθεσία ενός μικρού κοριτσιού από την Ουγκάντα.

«Δεν θυμάμαι πότε ακριβώς γεννήθηκε η επιθυμία μου να υιοθετήσω και δεν έχει σημασία. Έγινε όμως σκοπός μέσα από τα ταξίδια μου στην Αφρική με την ActionAid (που δεν έχει καμία σχέση με υιοθεσίες αλλά έτσι ήρθα σε επαφή με την Αφρική και την αγάπησα) και μετά από μια σειρά γεγονότων τον Φεβρουάριο του 2020 βρέθηκα στα γραφεία της Διεθνούς Κοινωνικής Υπηρεσίας στην Αθήνα για να ξεκινήσω τον φάκελο μου και την διαδικασία αξιολόγησης μου για υιοθεσία.

Ο φάκελος έφτασε στην Ουγκάντα το περασμένο καλοκαίρι και μπήκα σε λίστα ως υποψήφια θετή μητέρα. Λίγο καιρό μετά μπήκε στην ζωή μου η Έιντα.

Η διαδικασία της αναδοχής στην Ουγκάντα διαρκεί περίπου 12 μήνες κατά τους οποίους θα πρέπει να μένω κυρίως στη χώρα. Αφού συμπληρωθεί ο χρόνος αναδοχής θα προχωρήσω σε επίσημη υιοθεσία. Είναι δύσκολη διαδικασία και ταυτόχρονα μαγική.

Χρειάστηκα αποθέματα δύναμης που δεν ήξερα ότι έχω, μου γεννήθηκαν πρωτόγνωρα συναισθήματα, έχω λυγίσει πολλές φορές αλλά έχω αυτή την αγκαλιά! Και τους δικούς μου ανθρώπους που είναι πάντα εκεί… στην άλλη άκρη της γραμμής… Μακριά αλλά πάντα κοντά!

Και τους επόμενους μήνες θα ζω στην Ουγκάντα» είχε γράψει κάποιες ώρες νωρίτερα η Χριστίνα Κοντοβά στον προσωπικό της λογιασμό στο Instagram.

 

 

 

 

Το πρωί του Σαββάτου, λοιπόν, αμέσως μετά την προβολή του σχετικού αποσπάσματος, η Σίσσυ Χρηστίδου δεν κατόρθωσε να κρύψει τη συγκίνηση της τόσο από τους συνεργάτες της όσο και από το τηλεοπτικό κοινό.

«Θέλω να πω ότι είναι συγκλονιστική μητέρα. Πιο μητέρα από πολλές μητέρες που έχουμε γεννήσει παιδιά. Η Χριστίνα για μένα είναι αδελφή μου, δεν είναι απλά φίλη μου. Αυτό το ταξίδι το έχω ζήσει μαζί της από τον σπόρο που γεννήθηκε μες στο μυαλό της. Θα είμαι και νονά της Είντα» σημείωσε μεταξύ άλλων η Σίσσυ Χρηστίδου.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο το σχετικό απόσπασμα: