Η Κατερίνα Λέχου αποκαλύπτει πρώτη φορά λεπτομέρειες από τον γάμο της με τον Μάνο Στρατάκη στην Πάτμο.

Η ίδια σε συνέντευξή της ανέφερε ότι φόρεσε νυφικό και ποιοι ήταν οι διάσημοι κουμπάροι.

Πόσο καιρό είστε μαζί; Αλλάζει η σχέση με τον γάμο;

Δεκατέσσερα χρόνια, τα τελευταία επτά παντρεμένοι. Με τον γάμο αλλάζει η σχέση προς το καλύτερο, γίνεται πιο βαθιά και καλύ­τερη. Μια σχέση περνάει φάσεις, απόσταση, δυσκολίες, αλλά μου αρέσουν οι διακυμάν­σεις αλλιώς θα βαριόμουν. Μια σχέση δεν μετριέται στις χαρές αλλά στις λύπες. Είδα τον Μάνο πώς αντιδράει στην αρρώστια, στην κακοτυχία, στα απλά πράγματα της καθημερινότητας.

Δεν έχουμε δει ποτέ φωτογραφίες από τη γαμή­λια τελετή. Φόρεσες νυφικό;

Παντρευτήκαμε σε κλειστή τελετή στην Πάτμο εμείς οι τέσσερις: εγώ, ο Μάνος και ο Γιάννης Μπέζος και η Ναταλία Τσαλίκη που ήταν κουμπάροι. Βέβαια και έβαλα νυφικό. Ήταν της Σίλιας Κριθαριώτη. Ήθελα να βάλω και ένα τεράστιο βέλο και μου έλεγε ο Μάνος «μην τυχόν και το βάλεις και με τον αέρα κολλήσει πάνω στα αγκάθια και τρέχουμε να το μαζέψουμε». Ε, τελικά δεν το έβαλα!

Με τη συγκατοίκηση πώς τα πας;

Δύσκολα, δεδομένου ότι είμαι μοναχικός άνθρωπος. Και στο σπίτι μου δηλαδή είχα το δικό μου δωμάτιο, ήταν το άβατο. Σκέψου ότι με τον Μάνο συγκατοικήσαμε τρεις μήνες μετά τον γάμο. Σκεφτόμουν πώς να βάλω τα πράγματα του για να υπάρξει χώρος. Όταν όμως ήρθε, είχε χώρο και στο σπίτι και στην καρδιά μου.

Εκείνος πώς το πήρε;

Με κατανόηση. Είναι ήσυχος και αυτός και έχουμε βρει τις ισορρο­πίες μας. Ακόμα και να θέλω λίγη απομόνωση θα πάω στο dressing room. Πολλές φορές μου λέει «το σπίτι είναι μικρό, δεν μας χωράει». Μια χαρά μας χωράει. Οι αγαπημένοι χωράνε παντού.

Νιώθεις τυχερή που έχεις βρει έναν άνθρωπο να συμπορεύεσαι;

Δεν νιώθω τυχερή, το κέρδισα αυτό. Δεν θα ήμουν ποτέ με έναν άνθρωπο όπως ο Μάνος. Το κέρδισα, έκανα κόπο να τον βρουν τα μάτια μου. Παλαιότερα έκανα λάθος επιλογές.