Την καρδιά του σε μια εφ΄όλης της ύλης κατάθεση ψυχής άνοιξε ο Φώτης Σεργουλόπουλος στην εκπομπή Tik Talk και τον Αντώνη Σρόιτερ.

Ο παρουσιαστής μίλησε για την απόφασή του να μιλήσει ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά του, για τη διαφορετικότητα, τον γιο του και το όλο θέμα της τεκνοθεσίας των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος πέρασε σε πιο προσωπικές εξομολογήσεις μιλώντας για το πώς βιώνει ο ίδιος την πατρότητα.

«Δεν είναι δύσκολο να είσαι γονιός. Πιο εύκολο πράγμα δεν υπάρχει. Δεν χρειάζεται σχολείο για να είσαι γονιός, συμβουλές μπορείς να πάρεις, αλλά είναι απλό πράγμα».

«Είμαι λίγο αυστηρός σαν μπαμπάς, βάζω κανόνες και είμαι πειθαρχημένος. Η λογική μου λειτουργεί πολύ. Στενοχωριέμαι καμία φορά που αντιδρά και θυμώνω αλλά εντάξει συναισθήματα είναι αυτά αλλά λέω “συγγνώμη” που θύμωσα.

Πιστεύω ότι όταν γίνεσαι γονιός κάνεις μία προβολή του εαυτού σου στο παιδί και θυμάσαι πιο πολύ τα κακά. Και λέω μην ξαναζήσω τα ίδια που έκανα εγώ από την άλλη πλευρά».

Το ζήτημα της τεκνοθεσίας μονοπώλησε στη συνέχεια τη συζήτηση. Ο παρουσιαστής μίλησε για τα δικαιώματα που στερούνται τα παιδιά που μεγαλώνουν με ομόφυλα ζευγάρια αλλά και για την υποχρέωση της Πολιτείας να επιτρέψει σε ομόφυλα ζευγάρια να αποκτήσουν παιδιά.

«Είναι πολύ μεγάλη συζήτηση. Η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να προφυλάσσει τα παιδιά. Οι ομοφυλόφιλοι άνδρες και γυναίκες είναι γόνιμοι. Είμαστε γόνιμοι και έχουμε δικαίωμα να κάνουμε παιδιά ανά πάσα στιγμή θέλουμε.

Δεν μας το απαγορεύει κανένας. Δεν είναι το θέμα να υιοθετήσουμε παιδί μόνο. Αν ο βιολογικός πατέρας ή αυτός που έχει κάνει την ατομική υιοθεσία πεθάνει το παιδί χάνει όλη του την οικογένεια.

Είναι υποχρέωση της Πολιτείας να επιτρέψει στα παιδιά να ζήσουν με την οικογένεια που έχουν επιλέξει. Το τι θα πει ο διπλανός, ο απέναντι… Από πού κι ως πού έχει γνώμη ο άλλος για εμένα;.

Μέχρι και σήμερα η ελληνική κοινωνία είναι διστακτική με την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια επικαλούμενη διάφορους λόγους όπως το πώς μπορεί να επιδράσει στην παιδική ψυχολογία το συγκεκριμένο πρότυπο οικογένειας. Ο Φώτης Σεργουλόπουλος ξεκαθάρισε επ ΄αυτού:

«Δεν είμαστε πρότυπα. Θέλουμε το δικαίωμα να ζούμε, όπως οι υπόλοιποι άνθρωποι, δηλαδή αποφασίζοντας να δώσεις δικαιώματα σε μία κοινότητα ανθρώπων τους κάνεις και πρότυπο;».