Συγκλονισμένο είναι το πανελλήνιο από την άγρια δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ ο οποίος έπεσε νεκρός το μεσημέρι της Παρασκευής έξω από το σπίτι του στον Άλιμο από 17 σφαίρες.

Ειδικότερα στον χώρο της δημοσιογραφίας το σοκ είναι μεγάλο καθώς ο Γ. Καραϊβάζ ήταν πολύ γνωστός στην πιάτσα και έχαιρε μεγάλου σεβασμού από τους συναδέλφους του.

Άνθρωποι που τον γνώριζαν καλά ή είχαν συνεργαστεί μαζί του μίλησαν στο TLIFE, σκιαγραφώντας τον χαρακτήρα του αστυνομικού συντάκτη. Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν ένας άνθρωπος οικογενειάρχης και όλη του η ζωή ήταν η σύζυγός του Στάθα και ο 19χρονος γιος του. Από την άλλη έτρεφε τεράστια αγάπη στη δουλειά του και υπηρετούσε το αστυνομικό ρεπορτάζ όλα αυτά τα χρόνια με τιμή και ήθος.

Κώστας Τσολάκης – Επικεφαλής Δημοσίων Σχέσεων του Mega

«Τον Γιώργο τον είχα γνωρίσει στον ΑΝΤ1, ήμασταν μαζί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ήταν πολύ ευγενής, πολύ βοηθητικός με όλους και γενικά ένας άνθρωπος πολύ ανοικτός και πολύ επικοινωνιακός. Είχα μια πολύ ζεστή εικόνα για εκείνον. Πάντα βοηθούσε τα παιδιά και παρά το σκληρό ρεπορτάζ ήταν ένας άνθρωπος πολύ… ανθρώπινος. Ήταν πολύ οικογενειάρχης, είχε και ένα σκυλάκι. Ήταν πολύ ζεστός και είχε πολύ καλή επικοινωνία με όλους τους συναδέλφους του».

Ηρώ Καριοφύλλη – Δημοσιογράφος του αστυνομικού ρεπορτάζ

«Σχεδόν μαζί ξεκινήσαμε με τον Γιώργο… Εξελίχθηκε στα χρόνια που πέρασαν… Ήμασταν και κοντοχωριανοί, εγώ είμαι από τις Σέρρες εκείνος από τη Δράμα και μιλούσαμε αρκετά συχνά για τον τόπο της καταγωγής μας. Αυτό που θυμάμαι έντονα από τον Γιώργο είναι όταν το 2002 που εξαρθρώθηκε η 17 Νοέμβρη, ήμασταν σε ένα απίστευτο καραούλι στην ΓΑΔΑ για 2μισι μήνες, και θυμάμαι που “τσακωνόμασταν” γιατί είχαμε μια διαφορετική άποψη και φτάναμε σε σημείο να “τσακωνόμαστε” αλλά μετά πάντα τα βρίσκαμε.

Γνωρίζω τη γυναίκα του, την Στάθα. Παντρεύτηκαν τη δεκαετία του ’90 ή αρχές του 2000. Είχαμε αρκετά καλή σχέση με τον Γιώργο, ξεκινήσαμε μαζί την δημοσιογραφία. Ήμασταν νεούδια, είχαμε καλή συνεργασία.

Είναι πολύ λυπηρό και πάρα πολύ άσχημο, πάρα πολύ άσχημο. Το πιο άσχημο είναι ότι το παιδάκι του που είναι νέο σε ηλικία έχασε τον μπαμπά του. Εύχομαι και στην Στάθα και στον μικρό να βρουν το κουράγιο κάποια στιγμή να το ξεπεράσουν, κάποια στιγμή. Είναι σοκ αυτό…».

Γιώργος Καλιακμάνης – Πρ. Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Α Αττικής και καλός φίλος του Γιώργου Καραϊβάζ

«Ο Γιώργος ήταν ένα πάρα πολύ καλό παιδί, το οποίο όμως δεν μιλούσε ποτέ για τις δουλειές του, δεν μιλούσε ποτέ για τη ζωή του. Δεν μιλούσε ποτέ για τις δουλειές του. Ευχάριστος άνθρωπος, προσπαθούσε να είναι ακριβοδίκαιος. Ένα πολύ καλό παιδί, ένας άνθρωπος που δεν κράταγε κακία σε κανέναν. Όταν του έλεγες ότι αυτός θέλει να σου κάνει κακό, γράφει κάτι κακό για εσένα, αυτός έλεγε πάντα “Ας τον να λέει, δεν με ενδιαφέρει”.

Δεν έπαιρνε πολύ σοβαρά πολλά πράγματα. Δεν μίλαγε για τη δουλειά του ποτέ. Ούτε στην οικογένειά του. Μίλησα με το παιδί του, του είπα “Σου είπε κάτι;”. Ποτέ τίποτα. Δεν είπε ποτέ ότι κινδύνευε ή τίποτα άλλο, δεν είχε όπλο. Ένα ήσυχο παιδί, οικογενειάρχης με ένα παιδί, είχε φοβερή αγάπη για τον γιο του. Έχουμε συγκλονιστεί όλοι. Και στην αστυνομία έχουν συγκλονιστεί όλοι τους. Να είμαστε καλά, να τον θυμόμαστε».