Για την πορεία των self tests μίλησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γεώργιος Γεωργαντάς, δηλώνοντας ικανοποιημένος από τη συμμετοχή των πολιτών, που όπως ανέφερε στην μεγάλη τους πλειοψηφία δηλώνουν τα αποτελέσματα στην ειδική πλατφόρμα. Ακόμα μίλησε για την πορεία του εμβολίου αναφέροντας ότι ο στόχος είναι να εμβολιάζονται 2 εκατομμύρια πολίτες τον μήνα.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως από την αρχή της εβδομάδας μέχρι και το βράδυ 14/4 έχουν διατεθεί συνολικά περίπου 910 χιλιάδες self test, υπενθυμίζοντας πως από Δευτέρα έως και σήμερα το πρωί μαθητές και εκπαιδευτικοί προμηθεύονται 2 τεστ.

Τα στοιχεία που προκύπτουν από το ένα τεστ επιδεικνύονται σήμερα ενώ το δεύτερο πρέπει να γίνει την Κυριακή με τα αποτελέσματα του να αφορούν την Δευτέρα, εξήγησε σε εκπομπή του ΣΚΑΪ.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, η διαδικασία βαίνει με θετικό τρόπο» τόνισε ο Υφυπουργός και πρόσθεσε πως πολύ λίγοι πολίτες δεν δήλωσαν αποτελέσματα και σε πολλές περιπτώσεις από αυτές εκτιμάται πως υπήρξε αστοχία όσον αφορά την διαχείριση του συστήματος κι όχι απροθυμία.

Ο κος Γεωργαντάς επεσήμανε πως από Δευτέρα 26/4 τα self test θα γίνονται υποχρεωτικά σε πολλές κατηγορίες εργαζόμενων, ότι τα βήματα έγιναν με προσοχή για την συμπερίληψη και άλλων επαγγελματικών ομάδων, ενώ ανέφερε πως η στόχευση είναι το μέτρο να επεκταθεί σε περισσότεους επαγγελματικούς κλάδους ώστε να καταστεί εφικτή η επανεκκίνηση όσο το δυνατόν περισσότερων δραστηριοτήτων.

«Σε αυτό μας βοηθά και η πορεία των εμβολιασμών και η δυνατότητα της αυτοδιάγνωσης» τόνισε.