Με αφορμή την είδηση για την επίδειξη μόδας που θα διοργανώσει ο φημισμένος γαλλικός οίκος Dior στην Ελλάδα τον Ιούνιο, για την παρουσίαση συλλογή Cruise 2022, κάνουμε μια αναδρομή στο παρελθόν.

Η ανακοίνωση του Dior

«Ο Οίκος επέλεξε την Αθήνα, προορισμό εξαιρετικού χαρακτήρα, κοιτίδας του δυτικού πολιτισμού και των ευρωπαϊκών τεχνών, για την κολεξιόν Croisière 2022, έμπνευση της ιταλίδας σχεδιάστριας Maria Grazia Chiuri», αναφέρεται στην λιτή ανακοίνωση του οίκου μόδας.

Το ντεφιλέ «θα συνεχίσει την μαγεία του σόου που δημιουργήθηκε το 2020 στο Λέτσε…στην καρδιά της ελληνικής πρωτεύουσας με απόλυτο σεβασμό των υγειονομικών μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ», τονίζεται.

Στην Αθήνα 70 χρόνια μετά

Ο μεγάλος οίκος μόδας είχε διοργανώσει ξανά επίδειξή του στην Αθήνα και συγκεκριμένα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, το 1951.

Συγκεκριμένα, πριν από 70 χρόνια ο Christian Dior αποκάλυψε τις Υψηλής Ραπτικής δημιουργίες του σε μια φωτογράφιση στην Ακρόπολη για το Paris Match.

 

 

Ένα λιγότερο γνωστό fashion show είχε διοργανωθεί στη γαλλική πρεσβεία το 1966, για την ανοιξιάτικη κολεξιόν του οίκου.

Εκεί, στον χορό που διοργανώθηκε στη συνέχεια, παραβρέθηκε ο τότε βασιλιάς Κωνσταντίνος και η Μελίνα Μερκούρη.

Ο φωτογραφικός φακός του Associated Press θα συλλάβει τον Κωνσταντίνο και την μεγάλη σταρ να χορεύουν και να συνομιλούν.

Πρόκειται για μια σπάνια, ασπρόμαυρη φωτογραφία που αντανακλά την λάμψη της εποχής.