Τείνουμε να αγνοούμε τις προσπάθειες και τις θυσίες που κάνει ένας νέος μπαμπάς, που συμμετέχει ενεργά στην φροντίδα ενός νεογέννητου, ίσως επειδή δεν αποτελεί τον πρωταρχικό φροντιστή του. Ωστόσο, μοιράζονται τις ίδιες ευθύνες και τον ίδιο ιδιαίτερο δεσμό, για αυτό αξίζει να τους δείχνουμε ότι τους εκτιμάμε.

Μια μέρα αφιερωμένη στο νέο μπαμπά

Δοκιμάστε να αφιερώσετε μια ημέρα στον νέο μπαμπά και σε μία αγαπημένη του δραστηριότητα για να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί και να του δείξετε πόσο τον εκτιμάτε. Ακριβώς όπως μια νέα μαμά, ένας νέος μπαμπάς χρειάζεται λίγο χρόνο για τον εαυτό του ή με φίλους για να χαλαρώσει και να «φορτίσει» και πάλι τις μπαταρίες του.

Μην αφήνετε τον νέο μπαμπά να αισθάνεται ένοχος για τον προσωπικό του χρόνο. Αντ’αυτού κάντε του δώρο αυτήν την ημέρα ως έκπληξη και θα είναι έτοιμος να επιστρέψει στη δράση στο σπίτι με την επιστροφή του.

Delivery το αγαπημένο του γεύμα

Μπορεί να είναι δύσκολο να βγείτε σε ένα εστιατόριο για δείπνο όταν το μωρό σας είναι νεογέννητο και ειδικά όταν βρισκόμαστε σε καθεστώς lockdown. Έτσι, για να δείξουμε σε έναν νέο μπαμπά ότι εκτιμάται, πάρτε ένα αγαπημένο του γεύμα για να το απολαύσει σε μια στιγμή ηρεμίας όταν το μωρό κοιμάται.

Αυτό ωφελεί επίσης μια νέα μαμά, καθώς δεν χρειάζεται να μαγειρεύει. Και στις πρώτες μέρες που θα βρίσκεστε στο σπίτι με το μωρό σας, τα πιο βολικά πράγματα βοηθούν κάθε μέλος της οικογένειας.

Μήνυμα αγάπης

Μερικές φορές, το να λέμε πόσο πολύ εκτιμάμε κάποιον, μπορεί πραγματικά να κάνει «θαύματα» για την διάθεσή του, ανεβάζοντάς την σε πρωτόγνωρα ύψη. Ως εκ τούτου, γράψτε τα συναισθήματα σας σε μια κάρτα και πείτε σε έναν νέο μπαμπά πόσο σημαίνουν για εσάς και την οικογένειά σας όλα όσα κάνει.

Μια όμορφη ευχετήρια κάρτα ή χειροποίητη θα λειτουργεί εξίσου καλά. Όσο το μήνυμα μέσα είναι εγκάρδιο και με νόημα, θα είναι μια ευπρόσδεκτη χειρονομία που θα λατρέψει κάθε νέος μπαμπάς.