Ο Ολυμπιακός της περηφάνιας είναι εδώ και οι στιγμές δόξας δεν έχουν τελειωμό για τον κορυφαίο ελληνικό σύλλογο.

Ο Ολυμπιακός έγραψε μια ακόμα χρυσή σελίδα δόξας στην ιστορία του, καθώς η γυναικεία ομάδα πόλο της ομάδας του Πειραιά είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης μετά τη νίκη της στον τελικό επί της Ντουναϊσβάρος με 7-6.

Τα κορίτσια του Ολυμπιακού θριάμβευσαν στον τελικό της Euroleague και κατάφεραν να πετύχουν έναν μοναδικό άθλο, κατακτώντας την κορυφή της Ευρώπης.

Ήταν μια συγκλονιστική εμφάνιση για τις ερυθρόλευκες αθλήτριες και για τον προπονητή του Ολυμπιακού, Χάρη Παυλίδη, με την ομάδα του Πειραιά να είναι ξανά η κορυφαία ομάδα σε όλη την Ευρώπη.

Ο Ολυμπιακός έκανε ένα τέλειο παιχνίδι και στον τελικό, με τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη να στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στην άμυνα τους. Οι ερυθρόλευκες ήταν εκπληκτικές και με Ελληνίδες μόνο αθλήτριες κατόρθωσε να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Ο τελικός ήταν μια μεγάλη «μάχη» κι αυτό φάνηκε και από την διακύμανση του σκορ, με την Βάσω Πλευρίτου να είναι η κορυφαία του αγώνα, πετυχαίνοντας τρία από τα εφτά γκολ των κοριτσιών του Ολυμπιακού.

Βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί πως όλα τα κορίτσια έδωσαν το 100% για να οδηγήσουν τον Ολυμπιακό ξανά στην κορυφή της Ευρώπης.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και έκλεισε το πρώτο οκτάλεπτο μπροστά στο σκορ με 3-2. Οι Ερυθρόλευκες άνοιξαν το σκορ με την Ελευθεριάδου, αλλά η Ντουναϊσβάρος ισοφάρισε σε 1-1 με την Γκάρντα.

Η Βασιλική Πλευρίτου έδωσε ξανά το προβάδισμα στις Ερυθρόλευκες (2-1), αλλά η ουγγρική ομάδα με το δεύτερο γκολ της Γκάρντα στο ματς έφερε ξανά το παιχνίδι στα ίσια (2-2). Λίγο πριν το τέλος του οκταλέπτου η Μαργαρίτα Πλευρίτου έκανε το 3-2 και η ομάδα του μεγάλου λιμανιού έκλεισε την πρώτη περίοδο με προβάδισμα στο σκορ.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην. Η Ντουναϊσβάρος μπήκε καλύτερα στην πισίνα, σκόραρε δύο γκολ στα πρώτα λεπτά και από το 2-3 βρέθηκε στο 4-3. Πρωταγωνίστρια στην ανατροπή η Σίλαγκι που πέτυχε και τα δύο τέρματα της ουγγρικής ομάδα.

Ο Ολυμπιακός όμως δεν πτοήθηκε, απάντησε άμεσα με την Βασιλική Πλευρίτου και ισοφάρισε σε 4-4 το παιχνίδι. Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη μάλιστα δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου έκανε το 5-4 με πέναλτι της Αβραμίδου και έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο το πρώτο μισό του τελικού.

Με άμυνα από… γρανίτη! 

Η Ντουναϊσβάρος στα πρώτα δευτερόλεπτα της τρίτης περιόδου ισοφάρισε σε 5-5 με το τρίτο γκολ της Γκάρντα. 3:22’ πριν το τέλος του τρίτου οκταλέπτου η Γκάρντα σκόραρε ξανά, αυτή τη φορά από το σημείο του πέναλτι και η ουγγρική ομάδα πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ. Η Τσουκαλά με γκολ από την περιφέρεια ισοφάρισε σε 6-6, που ήταν και το σκορ στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου «μίλησαν» οι άμυνες, με τον Ολυμπιακό 2:40 πριν το τέλος να σκοράρει με την Βασιλική Πλευρίτου και να κάνει το 7-6. Στα εναπομείναντα λεπτά οι παίκτριες του Χάρη Παυλίδη «έπνιξαν» με την τρομερή άμυνά τους τις αντιπάλους τους και έφτασαν στη μεγάλη νίκη. Μια σπουδαία εμφάνιση, με τις Ερυθρόλευκους να κατακτούν το βαρύτιμο τρόπαιο.

Στιγμές περηφάνιας για την χώρα μας, για τον ελληνικό αθλητισμό, καθώς η ομάδα του Πειραιά θριάμβευσε κόντρα σε όλους και μάλιστα στην Ουγγαρία.

Η επιτυχία του Ολυμπιακού αποκτά μυθικές διαστάσεις αν αναλογιστεί κάποιος τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν τα κορίτσια της ομάδας του Πειραιά. Αλλά αυτή η ομαδάρα με τα κόκκινα είναι η κορυφαία στην Ευρώπη και το απέδειξε και στην φετινή Euroleague, νικώντας δύο ούγγρικες ομάδες πριν κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο.

Η προσπάθεια του Χάρη Παυλίδη, των αθλητριών αλλά και της διοίκησης του Ολυμπιακού δικαιώθηκε με τον πλέον πανηγηρικό τρόπο και αυτή η βραδιά θα μείνει στην ιστορία. Είναι μια τεράστια επιτυχία για τον λαοφιλέστερο σύλλογο της χώρας και μια επιτυχία που ανεβάζει την ελληνική σημαία στην κορυφή της Ευρώπης.

Και δεν είναι η πρώτη φορά. Ο Ολυμπιακός πανηγυρίζει για τον 15ο ευρωπαϊκό τίτλο στην ιστορία του κι αυτό φανερώνει και την μεγάλη επιτυχία του συλλόγου. Ο κόσμος του Ολυμπιακού αισθάνεται μοναδική περηφάνια και στηρίζει τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό.

Τα κορίτσια του Ολυμπιακού σήκωσαν το Κύπελλο και ο Θρύλος πανηγυρίζει για την πολύ μεγάλη επιτυχία.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-2, 1-2, 1-0