Στην Ελλάδα επέστρεψε η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού που γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο της ομάδας.

Οι πρωταθλήτριες Ευρώπης του Χάρη Παυλίδη, μετά την άφιξή τους στο «Ελ Βενιζέλος» πήγαν στο Καραϊσκάκη για να πάρουν τα αυτοκίνητά τους κι εκεί τις περίμεναν περίπου 150 οπαδοί των «ερυθρόλευκων».

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:02
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:14

Όπως είναι λογικό, η νύχτα έγινε μέρα με τον κόσμο να ανάβει καπνογόνα και να τραγουδά συνθήματα για τα χρυσά κορίτσια του πόλο που κατέκτησαν την κορυφή της Ευρώπης και πρόσθεσαν ακόμη μία χρυσή σελίδα στην ιστορία του συλλόγου.

Την αποστολή του Ολυμπιακού υποδέχτηκε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Μιχάλης Κουντούρης που δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του για τη δικαίωση της μεγάλης προσπάθειας αυτών των κοριτσιών και φυσικά του προπονητή τους.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:38
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:27
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:37
 

Η Άλκηστη Αβραμίδου ανέφερε από το αεροδρόμιο: «Είχα και έχω τυφλή εμπιστοσύνη και στην ομάδα και στις συμπαίκτριές μου. Ποτέ δεν το βάλαμε κάτω. Είχαμε φοβερό δέσιμο και χημεία ως ομάδα. Το καλό κλίμα, η σωστή προπόνηση και η θέληση μετρούν πάνω από όλα.

Ο κόσμος ήταν σαν να ήταν στο πλευρό μας. Δεν έχουμε πιστέψει ακόμα τι έχουμε κάνει. Με 16χρονα και 17χρονα κορίτσια στο ρόστερ μας. Τον ευχαριστούμε. Τα μηνύματα αισιοδοξίας και στήριξης ήταν φοβερά όλο αυτό τον καιρό. Θα ήθελα στη φιέστα, αν μπορούν όλοι, εικονικά να είναι εκεί. Να μας στηρίζουν γιατί εμείς προσπαθήσαμε να τους δώσουμε μεγάλη χαρά φτάνοντας τον Ολυμπιακό μας στην κορυφή της Ευρώπης».

Δηλώσεις έκανε και η Χριστίνα Τσουκαλά που πρόσθεσε: «Αφιερώνουμε αυτό τον τίτλο στον Ολυμπιακό και σε όλους τους φιλάθλους. Είναι ακόμα πιο γλυκό αυτό το ευρωπαϊκό».

Όσον αφορά στη σκόρερ του νικητήριου γκολ για τα κορίτσια του Ολυμπιακού στον τελικό, την Βάσω Πλευρίτου, η νεαρή περιφερειακός τόνισε: «Ήξερα πώς σε εκείνον τον παίκτη παραπάνω θα σκοράρουμε. Ήμουν 1000% σίγουρη πώς όποια παίκτρια κι αν ήταν στη θέση μου, θα βάζαμε εκείνο το γκολ που θα ήταν καθοριστικό».