Ενώ η εγκυμοσύνη και ο τοκετός είναι δουλειά της μαμάς, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους, ως σύντροφός της, μπορείτε να μοιραστείτε κάπως το φορτίο. Μάλιστα, σχετική έρευνα δείχνει ότι οι νέες μανούλες έχουν μια καλύτερη συνολική εμπειρία εγκυμοσύνης όταν οι σύντροφοί τους συμμετέχουν ενεργά. Άλλωστε, η περίοδος της εγκυμοσύνης της συντρόφου σας είναι μια καλή ευκαιρία να της στείλετε το μήνυμα ότι είστε ένας αξιόπιστος συνεργάτης για τη φροντίδα και την ανατροφή των παιδιών σας.

5 τρόποι να βοηθήσετε τη σύντροφό σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

1. Ακούστε τη ενεργά

Τόσο τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης όσο και η αναμονή του τοκετού μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τη διάθεση της συντρόφου σας. Γι’ αυτό βεβαιωθείτε ότι γνωρίζει ότι μπορεί να σας μιλήσει και για κάθε μικρή ή μεγάλη έγνοια που περνάει από το μυαλό της. Και αντί να βιαστείτε να της πείτε να ηρεμήσει ή να σταματήσει να ανησυχεί, ακούστε τη ενεργά και προσφερθείτε να τη βοηθήσετε να βρει σχετικές πληροφορίες ή να νιώσει καλύτερα.

2. Αναλάβετε τις δουλειές του σπιτιού

Ο οργανισμός της συντρόφου σας δουλεύει… υπερωρίες αυτήν την περίοδο προκειμένου να μεγαλώσει μια νέα ζωή μέσα της. Επομένως, φροντίστε να τη βοηθήσετε να λαμβάνει την ξεκούραση που χρειάζεται, αναλαμβάνοντας τις δουλειές του σπιτιού. Τακτοποιήστε το σπίτι, αλλάξετε σεντόνια και βάλτε σκούπα. Αυτές οι δουλειές δεν πρόκειται να σας πάρουν πολλή ώρα, όμως θα κάνουν τη διαφορά στην εικόνα του σπιτιού σας και σίγουρα θα το εκτιμήσει η σύντροφός σας.

3. Ενημερωθείτε

Πιθανότατα δεν έχετε την παραμικρή ιδέα για όλες τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα της συντρόφου σας αυτήν την περίοδο, είναι όμως στο χέρι σας να μάθετε σχετικά. Συνοδεύστε τη στα ραντεβού με τον γυναικολόγο, αναζητήστε πληροφορίες σε αξιόπιστα sites και διαβάστε βιβλία για την εγκυμοσύνη και την ανάπτυξη του εμβρύου. Μάλιστα, όλα αυτά θα σας βοηθήσουν να συνειδητοποιήσετε καλύτερα ότι πρόκειται να γίνετε μπαμπάς.

4. Δείξτε της τρυφερότητα

Καθώς η κοιλίτσα της μεγαλώνει και τα συμπτώματα εγκυμοσύνης την ταλαιπωρούν, η σύντροφός σας μπορεί να νιώθει ανασφαλής σχετικά με το πώς τη βλέπετε. Επομένως, μην ξεχνάτε να της λέτε ότι δείχνει όμορφη, να χαϊδεύετε τρυφερά την κοιλίτσα της και να της προσφέρετε χαλαρωτικά μασάζ. Άλλωστε, η δημιουργία της οικογένειάς σας βασίστηκε ακριβώς σε αυτή τη στοργική μεταξύ σας σχέση.

5. Προετοιμάστε το βρεφικό δωμάτιο

Αφού πρώτα δείτε μαζί με τη σύντροφό σας έπιπλα και εξοπλισμό για το βρεφικό δωμάτιο, εκπλήξτε τη ευχάριστα προετοιμάζοντάς το μόνος σας. Μια καλή ιδέα είναι να δείτε πρώτα μαζί μερικές φωτογραφίες βρεφικών δωματίων, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα της αρέσει το αποτέλεσμα.