Έξαλλη φέρεται να είναι η ηθοποιός Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους με τον ισχυρισμό του Πέτρου Φιλιππίδη ότι την περίοδο που ουσιαστικά εκείνη τον κατήγγειλε πως την παρενοχλούσε σεξουαλικά ακόμη και επάνω στη σκηνή, εκείνος διατηρούσε ερωτική σχέση μαζί της και πως τίποτα δεν έγινε χωρίς τη θέλησή της.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης μάλιστα δήλωσε πως η ηθοποιός έχει εκδικητικά κίνητρα γι’ αυτόν τον κατηγορεί τόσα χρόνια μετά.

Η πρωταγωνίστρια φέρεται εξοργισμένη με τα όσα όταν διάβασε και δεν αποκλείεται να κινηθεί νομικά για τον ισχυρισμό του πως διατηρούσαν ερωτικό δεσμό τον οποίο γνώριζαν κι άλλοι, μεταξύ των οποίων και η ίδια η γυναίκα του, Ελπίδα Νίνου.

Να θυμίζουμε πως η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους στην καταγγελία της είχε υποστηρίξει πως, παρότι τον είχε παρακαλέσει κατ΄ επανάληψη να μην το κάνει γιατί αισθανόταν άσχημα, εκείνος τη φιλούσε χυδαία επί σκηνής χωρίς καν να το απαιτεί στο σενάριο και με τον κόσμο να αντιδρά με επιφωνήματα αποδοκιμασίας, ακόμη κι όταν την παράσταση παρακολουθούσε το τότε αγόρι της ή μέλη της οικογένειάς της.

Μάλιστα, έχει έρθει στο φως και το βίντεο με το απόσπασμα από το επίμαχο φιλί των δυο επί σκηνής, που είχε προκαλέσει αίσθηση 

Τι είπε ο Πέτρος Φιλιππίδης για τη σχέση του με την Αννα Μαρία Παραχαραλάμους

«Η γνωριμία μου με την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2000. Αναπτύχθηκε μεταξύ μας μια πολύ έντονη έλξη και ήδη πριν ξεκινήσουν οι πρόβες για τη θεατρική παράσταση ‘Οι ηλίθιοι’ στο θέατρο Βρετάνια τη σεζόν 2000 -2001, είχε ξεκινήσει μεταξύ μας ερωτική σχέση, η οποία διήρκεσε περίπου έξι μήνες.

Συvευρεθήκαμε για πρώτη φορά πριν από την έναρξη των προβών. Είναι καθ’ όλα ψευδής ο ισχυρισμός ότι, κατά την διάρκεια των προβών στο θέατρο, την απομόνωνα για να επωφεληθώ με τεχνάσματα και δικαιολογίες. Ήδη διατηρούσαμε ερωτική σχέση.

Τη σχέση μας αυτή βέβαια επιβεβαιώνουν και οι μάρτυρες που έχουν ήδη καταθέσει, συμπεριλαμβανομένης και της συζύγου μου, η οποία αναπόφευκτα έγινε γνώστρια της σχέσης αυτής, καθότι ήταν σοβαρή και είχα εμπλακεί ιδιαίτερα συναισθηματικά» αναφέρει χαρακτηριστικά στο απολογητικό του υπόμνημα.