Ποια άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και ποιες λοταρίες; Η Βρετανία πραγματικά… χτύπησε τζακ ποτ στα προνόμια προς τους εμβολιασμένους.

Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα, που αρχίζει και ο εμβολιασμός των ατόμων κάτω των 30 ετών, ότι όσοι κάνουν το εμβόλιο θα έχουν προνόμια σε… dating apps!

Οι χρήστες εφαρμογών όπως το Tinder, Match, Hinge, Bumble, Badoo, Plenty of Fish, κ.ά. θα λάβουν μια σειρά από οφέλη: Για παράδειγμα, οι εφαρμογές θα εμφανίζουν συχνότερα τα προφίλ τους σε πιθανά ταίρια, πράγμα που θα αυξήσει και τις πιθανότητές τους να ζήσουν ένα… ερωτικό καλοκαίρι.

Φυσικά, οι εφαρμογές δεν θα αποκτούν πρόσβαση στο ιατρικό ιστορικό των χρηστών τους, επομένως στην πραγματικότητα το σύστημα θα λειτουργήσει στη βάση του… ό,τι δηλώσεις είσαι!

Αιτία για αυτή την απόφαση είναι το γεγονός ότι πρώτον, οι νεότερες ηλικίες χρησιμοποιούν με μεγαλύτερη συχνότητα τέτοιες εφαρμογές και δεύτερον, οι νεότεροι είναι πιθανότερο να αδιαφορήσουν για το εμβόλιο, αφού διατρέχουν τον μικρότερο κίνδυνο από τον κοροναϊό.

Επιπλέον, οι χρήστες του Tinder θα μπορούν να συμπεριλάβουν στο προφίλ τους ένα αυτοκόλλητο που θα ενημερώνει τους υπόλοιπους ότι είναι εμβολιασμένοι – και να λάβουν ως αντάλλαγμα ένα δωρεάν super like.

Αντίστοιχα bonus θα τρέχουν και στις υπόλοιπες εφαρμογές, ενώ ένα παρεμφερές πρόγραμμα έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή στις ΗΠΑ από τον περασμένο μήνα.

Για να δούμε: Πόσο μεγάλο κίνητρο είναι τελικά ένα καλοκαίρι γεμάτο… ασφαλές πάθος;

Με πληροφορίες από Guardian