Σαρωτικές θα είναι οι αλλαγές στο Instagram το επόμενο χρονικό διάστημα. Η αγαπημένη μας εφαρμογή θα επενδύσει στα videos ενώ για τα stories θα έχουμε «εκπλήξεις».

Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της εταιρίας, Adam Mosseri, «το Instagram δε θα είναι πλέον μία εφαρμογή διαμοιρασμού φωτογραφιών. Θα εξερευνά νέους τομείς, όπως δημιουργοί περιεχομένου, video, ψώνια και μηνύματα». Ο ίδιος τόνισε ότι η εφαρμογή θα δώσει μεγάλη βάση στο video προσφέροντας περιεχόμενο video στους χρήστες από δημιουργούς που δεν ακολουθούν. Είναι ξεκάθαρο ότι το Instagram θέλει να αφήσει στην άκρη τις κλασικές τετράγωνες φωτογραφίες και να επενδύσει στην κινούμενη εικόνα ακολουθώντας τα βήματα του Twitter και του TikTok.

Αλλαγές και στα stories:

Την ίδια ώρα, η εφαρμογή επιβεβαίωσε ότι ετοιμάζει ένα νέο χαρακτηριστικό ονόματι «Exclusive Stories». Τι είναι αυτό; Πρόκειται για stories, τα οποία θα προβάλλονται αποκλειστικά στα μέλη που πληρώνουν για να τα δουν. Αν κάποιος δεν είναι συνδρομητής στο συγκεκριμένο χρήστη, θα δει ένα μήνυμα που του λέει πως μόνο τα μέλη μπορούν να δουν το συγκεκριμένο story.