«Όσοι έχουν κάνει μόνο την πρώτη δόση θεωρούνται ανεμβολίαστοι και κατά συνέπεια τα όποια μέτρα λαμβάνονται κατά περίπτωση ισχύουν και για αυτούς, όπως για παράδειγμα στις μετακινήσεις», ξεκαθάρισε η υφυπουργός Υγείας, υπεύθυνη για θέματα Ψυχικής Υγείας, Ζωή Ράπτη.

Μιλώντας στον Antenna η κυρία Ράπτη είπε επίσης ότι πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις για τον εμβολιασμό των εφήβων άνω των 15 ετών.

Σε ότι αφορά την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για καθυστερήσεις στο πρόγραμμα εμβολιασμού στο σπίτι όσων αδυνατούν να μετακινηθούν είπε ότι θα ξεκινήσει από τις 6 Ιουλίου, με κινητές ομάδες εμβολιασμού και τη συμμετοχή ιδιωτών γιατρών.

Η όποια καθυστέρηση, σύμφωνα με την κυρία Ράπτη, οφείλεται σε δυο λόγους. Αφενός ότι αρχικά είχαμε στη διάθεση μόνο το εμβόλιο της Pfizer, το οποίο ήθελε ειδικές συνθήκες φύλαξης σε βαθιά ψύξη και αφετέρου γιατί θα έπρεπε να προηγηθούν στον εμβολιασμό, ειδικές κατηγορίες πληθυσμού οι οποίες μεταξύ άλλων ήταν πιο ευάλωτες γιατί κινούνταν σε αντίθεση με όσους παραμένουν μέσα στο σπίτι.