Ο θείος της Μέγκαν Μαρκλ, πρώην διπλωμάτης Mike Markle, πέθανε σε ηλικία 82 ετών.

Ο συνταξιούχος διπλωμάτης δήλωνε σύμφωνα με πηγή, «περήφανος για την Μέγκαν» και λυπόταν που δεν είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τον πρίγκιπα Χάρι.

 

Ο Mike Markle, από τη Φλόριντα, είναι ο μεγαλύτερος αδερφός του μπαμπά της Meghan, Thomas.

Ο θείος κάποιες φορές είχε επικρίνει για την ανιψιά του για την στάση της και την αποκαλούσε «prima donna» με «τσιπ στον ώμο της».

Δήλωσε στο περιοδικό Woman ότι εκείνος βοήθησε για πρώτη φορά τη Δούκισσα του Σάσεξ στην επιθυμία της να ακολουθήσει καριέρα στην πολιτική, όταν αυτή ήταν μόλις 20 ετών.

Ο πρώην διπλωμάτης Mike της εξασφάλισε την πρακτική άσκηση ως κατώτερο στέλεχος στο γραφείο Τύπου στην αμερικανική πρεσβεία στην Αργεντινή όταν η Μέγκαν σκέφτηκε να κάνει καριέρα στις διεθνείς σχέσεις.

Αλλά ο ίδιος δήλωνε ότι η Μέγκαν είχε γυρίσει την πλάτη στην οικογένεια της στην Αμερική.

Και αμφέβαλε ότι θα μάθει ξανά νέα από την 38χρονη πρώην ηθοποιό – παρόλο που θα ήθελε να συμβεί.

Αυτός και ο αδερφός του Fred, ένας άλλος από τους θείους της Meghan, είχαν εγκαταλείψει την ελπίδα ότι θα έχουν σχέση με την ανιψιά τους μετά το γάμο της με τον Πρίγκιπα Χάρι.

Ο Μάικ δήλωσε στη Daily Mail: «Δεν την καταλαβαίνω, τον τρόπο που φέρεται στην οικογένειά της. Δεν μου αρέσει πολύ.»

Παρόλο που έπασχε από τη νόσο του Πάρκινσον και είχε μια αδύναμη καρδιά, ο Μάικ είπε στην εφημερίδα ότι «με ευχαρίστηση» θα ταξίδευε στην Αγγλία για να είναι αυτός που θα συνοδέψει την ανιψιά του στην εκκλησία νύφη, όταν ο Τόμας τού ανακοίνωσε ότι ο ίδιος δεν ήταν ευπρόσδεκτος στο γάμο.

Πηγές ανέφεραν στη The Sun ότι ο Μάικλ Μάρκλ, ο οποίος ήταν γνωστός ως Μάικ, έδινε μάχη με τη νόσο του Πάρκινσον και είχε υποστεί επιδείνωση τα τελευταία χρόνια.

Μια πηγή είπε: «Ο Mike ήταν ένας υπέροχος, ευγενής, απαλός άνθρωπος.

«Του έδινε χαρά να τον ρωτάνε για την Meghan, αλλά όποτε μιλούσε σε οποιονδήποτε ήθελε κυρίως να μιλήσει για την αείμνηστη σύζυγό του – την αγαπούσε τόσο πολύ».

Μετά το θάνατο της συζύγου του, ο Μαρκλ λέγεται ότι μετακόμισε από το σπίτι του στο Όρεγκον για να είναι πιο κοντά στην κόρη του.

Εκεί, παρά την ασθένειά του, ο Markle κατάφερε να διατηρήσει την ανεξαρτησία του ενώ ζούσε σε μια κοινότητα ηλικιωμένων είπε μια πηγή.

Ο 82χρονος στο παρελθόν είπε στο Woman Magazine ότι είχε βοηθήσει τη Μέγκαν ανοίγοντας της το δρόμο για να γίνει πολιτικός όταν ήταν 20 ετών.

Ο Μάικ είπε ότι εξασφάλισε την πρακτική άσκηση στη Μέγκαν ως στέλεχος του γραφείου Τύπου στην αμερικανική πρεσβεία στην Αργεντινή όταν σκέφτηκε να κάνει καριέρα στις διεθνείς σχέσεις.

Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, ο Mike, όπως και ο αδελφός του Thomas, είπε ότι δεν είχε επαφές με την Μέγκαν , λίγο πριν από τον βασιλικό γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι.

Σε μια συνέντευξη γύρω από την εποχή του γάμου της Μέγκαν Μάρκλ και του Πρίγκιπα Χάρι, ο Μάικ εξέφρασε την απογοήτευσή του επειδή δεν προσκλήθηκε στο γάμο.

Ο Μάικ είπε ότι θα συνόδευε την Μέγκαν αφού ο πατέρας της Τόμας ανακοίνωσε ότι δεν μπορούσε να κάνει το ταξίδι.

Είπε: «Σκέφτηκα ότι θα λάβω πρόσκληση, αλλά ούτως ή άλλως, δεν προσκλήθηκα ποτέ από αυτήν.»