Ως γνωστόν, η βάπτιση του Κικίλια junior, δηλαδή του γιου του Βασίλη Κικίλια και της Τζένης Μπαλατσινού, πρόκειται να πραγματοποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο στο νησί της Πάτμου.

Η επιλογή του νησιού (όπως και του δεύτερου ονόματος του μικρού «Παναγιώτη-Αντώνιου») οφείλεται σε ένα τάμα της Τζένης Μπαλατσινού, στο ομώνυμο παρεκκλήσι (του Αγίου Αντώνιου) στη γυναικεία μονή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Παναγιώτης είναι το όνομα του πατέρα του Βασίλη Κικίλια.

Το ιερό μυστήριο της βάπτισης του Παναγιώτη Αντώνιου θα τελεστεί στο Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο, ο οποίος συνδέεται με το Βασίλη Κικίλια και τη Τζένη Μπαλατσινού με φιλία κι εκτίμηση ετών.

Όπως αποκαλύπτει το tlife, στο μυστήριο θα παραστούν ελάχιστοι προσκεκλημένοι.

Ο Υπουργός Υγείας θα φθάσει στο νησί μόλις μία μέρα πριν το μυστήριο.

Σε επιστολή τους που εστάλη προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ ζήτησαν η βάφτιση του γιου τους να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα έγραψαν:

«Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητα του μυστηρίου της βάπτισης του γιου μας, καθώς και την απόφασή μας να μην επιτραπεί η παρουσία εκπροσώπων των ΜΜΕ, φωτογράφων κτλ, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, ούτε στην εκκλησία, ούτε σε άλλο χώρο στο πλαίσιο της βάπτισης ή συνδεόμενο με τη βάπτιση, ώστε να αποφευχθεί ο οποιοσδήποτε συνωστισμός και να τηρηθούν πλήρως οι υγειονομικές οδηγίες και τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Σας ευχαριστούμε, Βασίλης Κικίλιας – Τζένη Μπαλατσινού»

Όπως αποκαλύπτει το tlife, η επιμονή τους στην τήρηση των μέτρων έχει γίνει σαφείς και στην επικοινωνία τους με τους καλεσμένους τους, από τους οποίους έχουν ζητήσει να έχουν εμβολιαστεί και τυπικοί ως προς τις προφυλάξεις από τον κοροναϊό.

Αντί δώρου, έχουν ζητήσει να γίνει δωρεά στο όνομα του γιου τους για την κάλυψη των αναγκών της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτης & Αγλαΐα Κυριακού».

Στο μυστήριο οι παρευρισκόμενοι δε θα ξεπερνούν στο σύνολο τους τα 30 άτομα, σύμφωνα με το δημοσίευμα του tlife.

Στην εκκλησία έχουν προσκληθεί και θα παρευρίσκονται αυστηρά και μόνο οι νονοί, οι οικογένειες του ζευγαριού κι ελάχιστοι φίλοι.

Οι νονοί του Κικίλια junior θα είναι ο κουμπάρος του ζευγαριού και προπονητής μπάσκετ, Ηλίας Καντζούρης, η πολύ καλή φίλη της Τζένης, η επιχειρηματίας, Βιολέττα Λάππα, καθώς και ο γιος της Τζένης, Μάξιμος.

Τα μαρτυρικά του νεοφώτιστου έφτιαξαν πατέρες από τα μοναστήρια του νησιού και τα γλυκά που θα προσφέρουν έχουν παρασκευαστεί από γυναίκες της Πάτμου.

Μετά το τέλος του μυστηρίου, θα δειπνήσουν σε μία παραδοσιακή ταβέρνα.

Εκεί θα προσφερθούν στους λίγους προσκεκλημένους οι μπομπονιέρες: ένα κερί με ένα γαλάζιο ιππόκαμπο που συμβολίζει το σχήμα του νησιού, αλλά και αντιπροσωπεύει τη δύναμη, την προστασία, την γενναιοδωρία και την καλή τύχη.