Το να τρώτε καλά, να γυμνάζεστε και να πίνετε άφθονο νερό αποτελούν συνήθειες που ωφελούν την υγεία σας «εντός και εκτός» εγκυμοσύνης. Οι ακόλουθες απλές αλλά ιδιαίτερα αποτελεσματικές συνήθειες, θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την υγεία του μωρού αλλά και την δική σας στα καλύτερα της.

Η εγκυμοσύνη θέλει (έξτρα) ξεκούραση

Η εγκυμοσύνη είναι σκληρή δουλειά. Χτίζετε ένα σύστημα υποστήριξης για το μωρό σας, και με τη σειρά του, το μωρό που μεγαλώνει θέτει πολλές απαιτήσεις στο σώμα σας. Ταυτόχρονα, μην ξεχνάτε το αίσθημα της κόπωσης που μπορεί να βιώνετε εξαιτίας των ορμονών σας.

Γι ‘αυτό είναι απαραίτητο να ξεκουράζεστε. Ο χρόνος ξεκούρασης όχι μόνο βοηθά στη μείωση της ναυτίας της πρώιμης εγκυμοσύνης, αλλά μειώνει επίσης τον πόνο στην πλάτη καθώς το μωρό σας μεγαλώνει, μειώνει την αρτηριακή σας πίεση, διευκολύνει τους πονοκεφάλους και σας βοηθά να κοιμάστε καλύτερα τη νύχτα.

Ακούστε λοιπόν το σώμα σας και χαλαρώστε για λίγο το μεσημέρι ή για μισή ωρίτσα αργά το απόγευμα. Τα σαββατοκύριακα, αναθέστε τα καθήκοντα στον σύντροφό σας, ώστε να μπορείτε να κοιμηθείτε, να απολαύσετε το μπάνιο σας, το αγαπημένο σας βιβλίο ή την αγαπημένη σας σειρά.

Νήμα κάθε μέρα

Δεν συνηθίζετε να καθαρίζετε με νήμα τα δόντια σας καθημερινά; Μάλλον, ήρθε η ώρα να το αλλάξετε. Οι ορμόνες της εγκυμοσύνης κάνουν το στόμα σας πιο ευαίσθητο σε πλάκα και βακτήρια, τα οποία με τη σειρά τους οδηγούν σε φλεγμονή και αιμορραγία των ούλων.

Το νήμα και το βούρτσισμα βοηθούν στην πρόληψη της ουλίτιδας (φλεγμονή των ούλων) και της περιοδοντίτιδας, μια πιο σοβαρή ασθένεια των ούλων που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο πρόωρου τοκετού και προεκλαμψίας.

Για υγιή ούλα, κάντε νήμα μία φορά την ημέρα και πλύνετε τα δόντια σας δύο φορές.

Επιλέξτε έξυπνα σνακ

Για τις μαμάδες, το καλό φαγητό στις ώρες γεύματος είναι απαραίτητο, αλλά και αυτό που τρώτε ενδιάμεσα είναι ως σνακ είναι εξίσου σημαντικό. Μπείτε στη συνήθεια να αποθηκεύετε θρεπτικά σνακ όπου μπορείτε, στο ντουλάπι και το ψυγείο σας, φυσικά, αλλά και στο αυτοκίνητο, στη δουλειά και στην τσάντα σας.

Με αυτόν τον τρόπο δεν θα μπείτε στον πειρασμό να φάτε κάτι θερμιδικό, όταν πεινάσετε πολύ. Τα σνακ με τη μεγαλύτερη ισχύ είναι συνδυασμοί υδατανθράκων και πρωτεϊνών: μείγμα με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς, κράκερ ολικής αλέσεως και λίγο τυρί, γιαούρτι με granola.

Αυτά διατηρούν το σάκχαρο στο αίμα σταθερό, ώστε να μπορείτε να αποφύγετε τα υψηλά και χαμηλά επίπεδα σακχάρου.