Μπορεί να είναι δύσκολο να αποφασίσουμε ποιο είναι το καλύτερος μέρος των εννέα μηνών της εγκυμοσύνης, αλλά οι περισσότερες μέλλουσες μανούλες θα συμφωνήσουν ότι τα λακτίσματα του μωρού αποτελούν μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές. Οι περισσότερες μανούλες δοκιμάζουν ποικίλες μεθόδους για να κάνουν το μικρό τους να μετακινηθεί, ωστόσο ορισμένοι πιστεύουν ότι οι κινήσεις μιας γυναίκας καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να κοιμήσουν το μωρό της.

Πώς θα το κάνετε να.. κλωτσήσει;

Εάν η εγκυμονούσα θέλει να αισθανθεί το μωρό της να κινείται, η καλύτερη επιλογή είναι να καθίσετε ή να ξαπλώσετε ώστε να ξυπνήσει. Για αυτό το λόγο εξάλλου υπάρχουν και πολλές ξάγρυπνες νύχτες κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Μερικοί εναλλακτικοί τρόποι, περιλαμβάνουν:

*Φάτε κάτι γλυκό

Εάν μια έγκυος γυναίκα αναρωτιέται πώς να κάνει το μωρό της να μετακινηθεί περισσότερο ίσως πρέπει να δοκιμάσει να φάει κάτι γλυκό, όπως μια καραμέλα.  Η καραμέλα μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για να ενθαρρύνει το μωρό να κινηθεί.

Ό, τι τρώει η μαμά πηγαίνει στο μωρό, οπότε όταν τρώει μπορεί να παρατηρήσει αυξημένη κίνηση. Ωστόσο είναι σημαντικό να μην καταναλώνετε μόνο γλυκά, καθώς θέλετε η διατροφή σας να είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, που θα ενισχύσουν την υγιή του ανάπτυξη.

*Κουνήστε την κοιλίτσα σας

Αυτή είναι μια άλλη περίεργη μέθοδος που πιθανόν να ενθαρρύνει το μωρό να κινηθεί. Αν και μπορεί να ακούγεται περίεργο, φαίνεται πώς οποιαδήποτε κίνηση στην περιοχή της κοιλιάς μπορεί να ενθαρρύνει το μικρό σας να μετακινηθεί.

Εάν το μωράκι σας κοιμάται, τότε με το κούνημα της κοιλιάς είναι πιθανό να το ξυπνήσετε.

*Μιλήστε του

Υπάρχουν πολλά συναρπαστικά πράγματα που συμβαίνουν κατά το πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Συγκεκριμένα τα μωρά αρχίζουν να ακούνε τους πρώτους ήχους τους κατά το δεύτερο τρίμηνο. Επίσης, όταν ένα μωρό φτάσει τις 25 ή 26 εβδομάδες κύησης, συνήθως μπορεί να αντιδράσει σε φωνές που ακούει.

Επιπλέον, τα μωρά που βρίσκονται σε αυτό το σημείο κύησης θα αντιδράσουν όταν ακούσουν την μαμά τους να τους μιλά.