Η νεανική, μεταφυσική ιστορία μυστηρίου «Κομάντα και Δράκοι», με πρωτότυπη γραφή και ιδιαίτερη σκηνοθετική σύλληψη που συνδυάζει γουέστερν ατμόσφαιρα και κωμικά στοιχεία, έρχεται το φθινόπωρο στο νέο πρόγραμμα του MEGA.

Με φόντο το επιβλητικό τοπίο του Ακρωτηρίου Χανίων, η νέα σειρά σε σενάριο και σκηνοθεσία του Θοδωρή Παπαδουλάκη, ξετυλίγει ιστορίες της κρητικής παράδοσης μέσα από ένα μεταφυσικό ταξίδι που μας γυρίζει στα παιδικά μας χρόνια.

Η υπόθεση της σειράς:

Ο 10χρονος Γιώργος, ένα χαρισματικό παιδί με βαθιές ευαισθησίες, μετακομίζει με τον πατέρα του και τα αδέλφια του σε ένα χωριό στην Κρήτη. Εκεί, η οικογένεια αναζητά μια νέα αρχή μετά το θάνατο της μητέρας. Από το πρώτο κιόλας βράδυ στο νέο τους σπίτι, τα πιο τρομακτικά όνειρα του Γιώργου βγαίνουν αληθινά. Ο ίδιος μεταφέρεται σε διαφορετικές διαστάσεις μέσω αστρικών προβολών και γίνεται μάρτυρας γεγονότων που συμβαίνουν σε άλλους ανθρώπους. Όλα αυτά τα μοιράζεται με τα «Κομάντα», μια παρέα ντόπιων παιδιών της οποίας γίνεται μέλος. Η αποστολή τους είναι να απελευθερώσουν ένα εξίσου «ιδιαίτερο» αγόρι, τον Ντόντο, από τα δεσμά της περιβόητης συμμορίας των «Δράκων». Την ίδια στιγμή, επιδίδονται σε έναν αγώνα δρόμου με στόχο να σταματήσουν τη σκοτεινή δύναμη που σπέρνει τη διχόνοια στο χωριό κάθε εκατό χρόνια.

Γνωρίστε τους χαρακτήρες:

Βασίλης Γιαννούλης (Βασίλης Μπισμπίκης)

Ο χήρος πατέρας του 10χρονου Γιώργου, της 16χρονης Ναυσικάς και του Αλέξανδρου, 6 ετών. Πήρε μετάθεση στο Καλοχώρι Κρήτης ως αστυνομικός με στόχο να περάσει περισσότερο ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά του σε ένα ήσυχο μέρος. Είναι άνθρωπος της λογικής που θέλει να προσφέρει στην οικογένειά του τα πάντα, αλλά δεν του είναι εύκολο να τους δείχνει την κατανόηση που πραγματικά χρειάζονται.

Ίρις (Μαρίνα Καλογήρου)

Άφησε μια στρωμένη ζωή πίσω της για να βρει την αληθινή ευτυχία δίπλα στον γκουρού, Μπάμπα Μπομπ. Γίνεται σύμβουλος και καθοδηγητής για τον μικρό Γιώργο, βοηθώντας τον να διαχειριστεί το χάρισμά του και προσπαθεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ο Βασίλης αντιλαμβάνεται τον κόσμο γύρω του.

Ναυσικά (Αναστασία Τσιλιμπίου)

Η μεγάλη κόρη του Βασίλη. Έχει αναλάβει το ρόλο της «μητέρας» στην οικογένεια, καθώς εκείνη έφυγε από τη ζωή. Η Ναυσικά έχει κλειστεί στο δικό της ψηφιακό κόσμο. Ευαίσθητη, προσέχει τη διατροφή της (vegan) και δεν της αρέσει, που εξαιτίας της μετακίνησής τους στην Κρήτη, διαταράχθηκε η καθημερινότητά της. Η γνωριμία της με τον Νεκτάριο θα την επηρεάσει βαθιά και θα καταλάβει ότι ο κόσμος γύρω της, τελικά, έχει πολύ περισσότερο ενδιαφέρον από όσο νόμιζε.

Μπάμπα Μπομπ (Γιάννης Ζουγανέλης)

Ένας Έλληνας γκουρού που ταξίδεψε στην Ανατολή, μαγεύτηκε από τη φιλοσοφία της και επέστρεψε στον τόπο του για να δημιουργήσει ένα Άσραμ, με στόχο να μεταδώσει την αγάπη. Ο Μπάμπα Μπομπ έχει πάρει προσωπικά τη μάχη ενάντια στη σκοτεινή δύναμη που στοιχειώνει το χωριό και νομίζει πως ξέρει τον τρόπο για να τη σταματήσει.

Μαριάννα Καλογρίδη (Ελένη Φιλίνη)

Κόρη του πάμπλουτου Μανούσου Καζάκη. Γυναίκα με ισχυρή προσωπικότητα. Δυναμική, δραστήρια, ματαιόδοξη και εγωκεντρική. Μία ιστορία από το παρελθόν της θα επιστρέψει δυναμικά και θα φέρει μεγάλες ανατροπές.

Πέτρος Παπακαζής (Γιάννης Αναστασάκης)

Ο παπάς της ενορίας του χωριού. Άνθρωπος διαβασμένος, καλλιεργημένος με προσήλωση στο αξίωμα και το φιλανθρωπικό του έργο. Έχει μεγάλο πρόβλημα με τον Μπάμπα Μπομπ και το Άσραμ που εκείνος έχει ιδρύσει αλλά και με τους περίεργους «ενοίκους» του.

Ντόντος (Λευτέρης Κοκογιανάκης)

Ένα παράξενο αγόρι με μυαλό που τρέχει πιο γρήγορα από το σώμα του. Ζει απομονωμένος με τη μητέρα του, Βενετία, στο βουνό του Καλοχωρίου. Ένα ευαίσθητο παιδί που οι ιδιαίτερες ικανότητές του, μόνο προβλήματα του δημιούργησαν, αφού οι συγγενείς του, οι Δράκοι, τον εκμεταλλεύονται και τον κακομεταχειρίζονται. Το μεγάλο του όνειρο είναι να φύγει από το χωριό και να επισκεφθεί τον πύργο του Άιφελ.

Μάρκος Αναστασάκης (Βασίλης Κουκαλάνι)

Ο επιθεωρητής που αναλαμβάνει να διαλευκάνει όλες τις σοβαρές υποθέσεις στην Κρήτη. Σκοπός του είναι να εξαρθρώσει την περιβόητη συμμορία των Δράκων.

Νεκτάριος (Χρήστος Στρατάκης)

Ο μεγάλος αδελφός της Λουλούς με το παρατσούκλι, «Νέκταρ». Είναι ένας αμετανόητος γόης με χρυσή καρδιά. Η άφιξη της οικογένειας του Γιώργου, του προκαλεί μεγάλη αναστάτωση, καθώς ο αναλογικός του κόσμος συγκρούεται με τον ψηφιακό της Ναυσικάς, την οποία και βάζει στο στόχαστρό του.

Μανώλης Δρακάκης (Νίκος Τσιτσιδάκης)

Ο πρόεδρος του χωριού. Γιος της Λουλουδιάς, πατέρας του Νεκτάριου και της Λουλούς, άντρας της Ρούλας. Καλύτερός του φίλος και κουμπάρος είναι ο Παρασκευάς. Η σχέση του Μανώλη, με τον καλύτερό του φίλο, θα δοκιμαστεί.

Παρασκευάς Καζάκης (Μιχάλης Μηνάς)

Πατέρας του Σήφη και φίλος καρδιακός του Μανώλη. Βαρύς, λιγομίλητος, με θαυμασμό στο στρατό και τους ένστολους αξιωματικούς. Μετά τις αλλεπάλληλες επιθέσεις του κουμπάρου του, Μανώλη, ο Παρασκευάς φτάνει στο σημείο να «σημάνει» πόλεμο εναντίον του.

ΚΟΜΑΝΤΑ:

Γιώργος (Ο μικρός Γιώργος)

O γιος του Βασίλη. Ένα χαρισματικό παιδί, με βαθιές ευαισθησίες και πολλούς φόβους. Αφηρημένος και ονειροπόλος, αλλά παράλληλα πολύ ευρηματικός και επίμονος. Η μεγάλη του ανάγκη να γίνει μέλος της τοπικής, παιδικής «συμμορίας» (Κομάντα), τον οπλίζει με θάρρος για να αντιμετωπίσει τους φόβους του.

Λουλού (Η μικρή Ζαχαρένια)

Συνιδρύτρια των Κομάντων και κόρη του προέδρου του χωριού, Μανώλη και της Ρούλας Δρακάκη. Το αγοροκόριτσο της παρέας που αποζητά διαρκώς προκλήσεις.

Σήφης (Ο μικρός Κωνσταντίνος)

Ο «λοχαγός» των «Κομάντων» και κολλητός της Λουλούς. Λατρεύει τις λιχουδιές, παριστάνει τον γενναίο και θέλει να γίνεται πάντα το δικό του. Όταν μεγαλώσει, ονειρεύεται να γίνει τραγουδιστής και όχι στρατιωτικός, όπως επιθυμεί ο πατέρας του.

Αλέξανδρος (Ο μικρός Αλέξανδρος)

Το μικρότερο παιδί του Βασίλη, ο βενιαμίν της οικογένειας. Ένα αξιαγάπητο ζιζάνιο που αποζητά συνεχώς την προσοχή όλων, μπλέκει σε ένα σωρό σκανταλιές και δημιουργεί χάος στο πέρασμά του.

ΔΡΑΚΟΙ:

Δρακο-Τζον (Στέλιος Μάινας)

Ο θείος του Παυλή Δρακάκη που προσπάθησε στο παρελθόν να ενώσει τις δύο οικογένειες (Δρακάκηδες-Καζάκηδες).

Δρακο-Μιχάλης (Δημήτρης Καλογεράκης)

Αρχηγός της οικογενένειας – συμμορίας των Δράκων. Είναι θείος και νονός του Ντόντου, τον οποίο χειραγωγεί με δόλια μέσα για να εκμεταλλευτεί το ιδιαίτερο χάρισμά του. Ο Δρακο-Μιχάλης αποφυλακίζεται και αμέσως βάζει σε δράση ένα επικίνδυνο σχέδιο για την οικογένεια αλλά και ολόκληρο το χωριό.

Δρακο-Κωστής (Γιάννης Κουτράκης)

Αδελφός του Δρακο-Μιχάλη και o πιο σκληρός ανάμεσα στους Δράκους.

Δρακό-Στρατής ( Δημήτρης Κατσαφράκης)

Γιος του Δρακο- Μιχάλη και μέλος της συμμορίας. Ο ευαίσθητος της παρέας.

Δρακο-Μηνάς (Αλέξανδρος Αγγελάκης)

Γιος του Δρακο- Κωστή και μέλος της συμμορίας. Ο αφελής της παρέας.

Βενετία (Μαρινέλλα Βλαχάκη)

Η μητέρα του Ντόντου, μια βασανισμένη ψυχή. Χήρα και αλκοολική, βρίσκεται στο έλεος των συγγενών του μακαρίτη του άντρα της, της εγκληματικής συμμορίας των Δράκων και προσπαθεί να επιβιώσει.

Πρωταγωνιστούν: Βασίλης Μπισμπίκης, Μαρίνα Καλογήρου, Αναστασία Τσιλιμπίου, Γιάννης Ζουγανέλης, Ελένη Φιλίνη, Γιάννης Αναστασάκης, Λευτέρης Κοκογιαννάκης, Βασίλης Κουκαλάνι, Χρήστος Στρατάκης, Μαρινέλλα Βλαχάκη, Δημήτρης Καλογεράκης κ.α
Και οι μικροί πρωταγωνιστές «Κομάντα»: Γιώργος, Ζαχαρένια, Κωνσταντίνος, Αλέξανδρος.

Guest Star, ο Στέλιος Μάινας.