Η απαραίτητη προϋπόθεση για να σχεδιάσουμε σωστά, καλοσχηματισμένα φρύδια είναι να λάβουμε υπόψη μας το σχήμα του προσώπου μας. Μια ματιά στις παρακάτω σταρς θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε το δικό μας καθώς και ποιο σχήμα φρυδιών μας ταιριάζει περισσότερο.

Τι να προσέξουμε

  • Αν προσπαθήσουμε να βγάλουμε μόνες μας τα φρύδια, πρέπει να το κάνουμε με μεγάλη προσοχή, αφού σε κάποια σημεία  ενδέχεται να μην ξαναβγούν.
  • Επίσης, για τις πρώτες φορές τουλάχιστον καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε το τσιμπιδάκι, βγάζοντας μία-μία τις τριχούλες και τσεκάροντας τη συμμετρία των δυο τόξων.
  • Τέλος, αποφεύγουμε το κερί αν δεν είμαστε σίγουρες για το αποτέλεσμα.

Σχήμα προσώπου:

Tετράγωνο (Diane Kruger)

Χαρακτηριστικό: Το έντονο σαγόνι με οξείες γωνίες και το αδύναμο πηγούνι.

Τα ελαφρώς στρογγυλεμένα, μέτριου πάχους φρύδια θα απαλύνουν τις γωνίες του σαγονιού. Προσοχή: Αποφεύγουμε τα πολύ λεπτά και στρογγυλεμένα φρύδια που θυμίζουν ουράνιο τόξο.

 

 

Στρογγυλό (Miranda Kerr)

Χαρακτηριστικό: Το μήκος του προσώπου είναι το ίδιο με το πλάτος, και το πηγούνι είναι αδύναμο.

Τα φρύδια με ψηλή και έντονη γωνία θα τονίσουν την περιοχή του πηγουνιού και των ζυγωματικών και θα δώσουν την ψευδαίσθηση του πιο μακρόστενου προσώπου.

 

 

 

Μακρόστενο (Alexa Chung)

Χαρακτηριστικό: Το μήκος του προσώπου είναι σχεδόν διπλάσιο από το πλάτος του.

Επιμηκύνουμε τα φρύδια πέρα από την εξωτερική γωνία των ματιών για να φαίνεται πιο πλατύ το πρόσωπο.

 

 

Aνάποδο τρίγωνο ή καρδιά (Reese Witherspoon)

Χαρακτηριστικό: Το μέτωπο είναι πλατύ και ψηλό και το πηγούνι αρκετά στενό και μυτερό.

Ένα ελαφρώς στρογγυλεμένο τόξο μέτριου πάχους «μαλακώνει» το λεπτό, μυτερό πηγούνι και καμουφλάρουν το μεγάλο μετώπο. Αποφεύγουμε τα πολύ πυκνά και τα πολύ λεπτά φρύδια.

 

 

Οβάλ (Olivia Palermo)

Χαρακτηριστικό: Είναι το ιδανικό σχήμα προσώπου γι’ αυτό του ταιριάζουν όλα τα σχήματα φρυδιών.

 

 

Διαμάντι (Ashley Greene)

Χαρακτηριστικό: Η οριζόντια νοητή γραμμή που ενώνει τα ζυγωματικά είναι το πιο φαρδύ κομμάτι του προσώπου και το πηγούνι είναι μυτερο. Η διαφορά του με το σχήμα της καρδιάς είναι ότι το μέτωπο δεν είναι τόσο πλατύ.

Τα πυκνά μακριά σε μήκος τόξα με ψηλή καμπύλη θα τονίσουν τα ζυγωματικά και ταυτόχρονα θα εξισορροπήσουν αυτό το μακρόστενο με γωνίες σχήμα προσώπου.