Για όγδοη ημέρα η Εύβοια καίγεται. Για όγδοη ημέρα πυροσβέστες και κάτοικοι δίνουν μάχη με τις φλόγες, προσπαθώντας να σώσουν οτιδήποτε αν σώζεται και να βάλουν τέλος στον πύρινο εφιάλτη.

Τραγικές φιγούρες τα παιδιά, τα οποία βλέπουν γύρω τους την κόλαση. Βλέπουν τη ζωή τους να καίγεται, το μέλλον τους να γίνεται στάχτη και αποκαΐδια. Τα μεγαλύτερα μένουν εκεί, στο χωρίο τους και βρίσκονται επί ποδός κοντά στις εστίες της πυρκαγιάς παλεύοντας να την τιθασεύσουν. Τα μικρότερα αναγκάζονται να ξεσπιτωθούν ελπίζοντας πως αργότερα θα επιστρέψουν στις γειτονίες τους, στο σπίτι τους, στο δάσος τους… αν και γνωρίζουν πως τίποτα δεν θα είναι ξανά το ίδιο.

Τις τελευταίες ώρες κάνει το γύρο του διαδικτύου μία συγκλονιστική φωτογραφία.

Πρόκειται για ένα καρέ του Γιώργου Μουτάφη. Μια πιτσιρίκα με ένα μπουκάλι νερό στο χέρι βρίσκεται έξω από το παράθυρο του συνοδηγού στο αυτοκίνητο, κοιτά σοκαρισμένη τις φλόγες και την λαίλαπα να απλώνεται μπροστά της. Πόνος, θλίψη, αγανάκτηση και ένα «γιατί» πλανάται στον αέρα. Τα σχόλια περισσεύουν και τη θέση τους παίρνουν οι πράξεις.

Η φωτογραφία έχει γίνει viral, με τους χρήστες να εκφράζουν τα συναισθήματά τους αλλά και την οργή τους για όσα συμβαίνουν στο νησί. «Και ποιο αύριο προσμένει αυτό το κοριτσάκι; Κανείς δεν ξέρει αν θα υπάρχει το «αύριο» για αυτήν και την οικογένειά της στο χωριό τους στην #Εύβοια», «Πώς θα σβήσει η φρίκη από αυτά εδώ τα ματάκια?? Πονάει η ψυχή μου», «Παιδί μου.. ψυχούλα μου.. πόσο ντρέπομαι..», «Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψεις  την εικόνα αυτή», είναι μόνο κάποια από τα tweets που διαβάζουμε.