Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό, η εγκυμοσύνη μπορεί να είναι μια συναρπαστική αλλά συγκεχυμένη περίοδος τόσο για εσάς όσο και για την έγκυο σύντροφό σας. Εάν έχετε ήδη περάσει τους πρώτους οκτώ μήνες, πιθανότατα την έχετε βοηθήσει να ξεπεράσει εναλλαγές στη διάθεση, πρωινή αδιαθεσία και πολλά άλλα.

Τι να περιμένετε τον τελευταίο μήνα

Ωστόσο, κατά τον τελευταίο μήνα της εγκυμοσύνης θα χρειαστεί την βοήθεια και την υποστήριξη σας, καθώς είναι πολύ πιθανό η σύντροφό σας:

  • Να νιώθει άβολα ή να νιώθει δυσφορία, καθώς το μωράκι αλλάζει θέσεις.
  • Να αισθάνεται κόπωση ή εξάντληση.
  • Να αλλάζει απότομα η διάθεσή της.
  • Να έχει άγχος ή στρες για την επικείμενη αλλαγή.

Πώς θα βοηθήσετε την σύντροφό σας

Μερικές στρατηγικές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να την βοηθήσετε, περιλαμβάνουν:

Να είστε δίπλα της

Θα υπάρξουν στιγμές που αυτά που πρακτικά θα μπορείτε να κάνετε θα είναι λίγα. Η ακρόαση των αναγκών της όμως, είναι κάτι σημαντικό, με την ανταπόκρισή σας σε αυτές να είναι εξίσου σημαντική για την ίδια.

Απλή συμμετοχή

Συμμετέχετε ενεργά καθ’όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης στην καθημερινότητά της και διατηρήστε την όσο πιο απλή γίνεται και για τους δύο σας, καθώς αυτό διευκολύνει και εκείνη αλλά κι εσάς. Στο μέλλον θα διευκολύνει και το μωράκι σας.

Μαζί στο γιατρό

Ένας άλλος τρόπος για να εμπλακείτε είναι να πάτε στο γιατρό με την σύντροφό σας και να είστε ενήμεροι για την πρόοδό της. Τον τελευταίο μήνα, οι επισκέψεις στον μαιευτήρα θα είναι πιο συχνές, ώστε να μπορείτε να προετοιμαστείτε για να συμμετάσχετε μαζί της.