Την παραδοχή ότι υπάρχει ο φόβος σχετικά με τα παιδιά και τον κοροναϊό έκανε η Αθηνά Λινού.  Η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολίασε και την εκτίμηση του Νίκου Σύψα ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα νοσήσουν όλα τα ανεμβολίαστα παιδιά.

«Γενικά φοβόμαστε για τα παιδιά. Κι ειδικά για παιδιά κάτω των 12, πρέπει να εστιάσουμε στην ασφάλειά τους στα σχολεία. Να φορούν μάσκες, να αερίζονται οι αίθουσες. Να είναι εναλλάξ τα διαλείμματα», είπε η κ. Λινού.

Να γίνονται τεστ με το πρώτο κρούσμα σε τμήμα

«Με το πρώτο κρούσμα σε ένα τμήμα, να γίνεται τεστ σε όλα τα παιδιά αμέσως, μέσα στην αίθουσα. Στην Αμερική έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου 500 παιδιά», τόνισε η καθηγήτρια. «Είναι σημαντικό να έχουμε ιχνηλάτηση στα σχολεία», υποστήριξε με δηλώσεις της στο Open.

«Η αύξηση θανάτων οφείλεται στο ότι δεν κάνουμε ακόμη αρκετά τεστ και ακόμη επειδή νοσούν μεγάλοι σε ηλικία», τόνισε η κ. Λινού. Σε σχέση με την τρίτη δόση τάχθηκε υπέρ της χορήγησης σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και πρόσθεσε πως για τοn γενικό πληθυσμό καλό είναι να περιμένουμε για περισσότερα δεδομένα. 

Θωμαΐδης: Τα λύματα δείχνουν ύφεση

«Τα λύματα δείχνουν ύφεση, τελειώνει το 4ο κύμα. Αργά αλλά σταθερά. Όμως έτσι ήταν και αρχές Ιουνίου και μετά αυξήθηκαν απότομα. Το άνοιγμα σχολείων δεν δείχνει ακόμη αύξηση. Αλλά μέσα στον Οκτώβρη, μετά τις 28 θα αυξηθεί και θα κορυφωθεί τον Νοέμβριο», δήλωσε από τη δική του πλευρά ο καθηγητής αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης. «Είναι σημαντικό να γίνεται ιχνηλάτηση και στα πανεπιστήμια», πρόσθεσε.