Αλλάζει ξανά ο καιρός μετά τις καταιγίδες που «χτύπησαν» αρκετές περιοχές της χώρας, αλλά και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σε ορισμένες περιοχές σήμερα Παρασκευή.

Καλές καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια θα επικρατήσουν αύριο Σάββατο, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της, σύμφωνα με το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Πόσο θα ανέβει το θερμόμετρο

Αναλυτικότερα, το Σάββατο η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 30 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 7 έως 26 βαθμούς), 12 έως 30 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 13 έως 28 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 16 έως 27 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 12 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ. 

Ηλιοφάνεια αναμένεται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Ηλιοφάνεια αναμένεται και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν γενικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και τις πρωινές ώρες από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Δείτε Live την πορεία του καιρού