Η συγχώνευση τμημάτων εν μέσω πανδημίας προκαλεί ερωτηματικά και αντιδράσεις τόσο σε μαθητές όσο και σε γονείς και εκπαιδευτικούς που βλέπουν τα περισσότερα άτομα να στοιβάζονται σε μικρές αίθουσες. Στο 6ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, οι μαθητές και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων δίνουν ηχηρή απάντηση με συγκέντρωση έξω από το σχολείο.

Συγκεκριμένα η Διεύθυνση του σχολείου αποφάσισε την σύμπτυξη τριών τμημάτων της Α’ τάξης σε δύο, με αποτέλεσμα τα 27 παιδιά ανά τάξη να αναγκάζονται να συμπτυχθούν σε μικρές, χαμηλοτάβανες και κακώς αεριζόμενες αίθουσες.

Η Αλεξάνδρα Καλογιάννη, μητέρα μαθητή του 6ου γυμνασίου, αναφέρει:

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων:

«Αγαπητοί γονείς Σας καλούμε αύριο ΤΡΙΤΗ 5/10/2021 ώρα 8:00 μαζί με τα παιδιά, για να διαμαρτυρηθούμε για την απαράδεκτη απόφαση της Δ/νσης Δ.Ε. Αν. Θεσ/νίκης, να συμπτυχθούν τα 3 τμήματα της Α΄ τάξης σε 2 τμήματα των 25 και 26 παιδιών, γνωρίζοντας τις εξαιρετικά επιβαρυμένες κτιριακές εγκαταστάσεις του σχολείου (μικρές αίθουσες, ανεπαρκής αερισμός, μικρά παράθυρα), την ύπαρξη παιδιών με ειδικές ανάγκες, πράγμα που εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία και ασφάλεια των παιδιών και διαταράσσει την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο και η Β’ τάξη από 3 τμήματα να γίνει 2 τμήματα .

Σε διαμαρτυρία που έγινε σήμερα το μεσημέρι ώρα 14.00΄στην Περιφ/κή Δ/νση Εκπ/σης Κ. Μακεδονίας, ο Περ/κός Δ/ντής δεν θέλησε να δεσμευθεί για την αναστολή και μη υλοποίηση της απόφασης. Στη συγκέντρωση υπήρξε παρουσία μαθητών και εκπ/κών του σχολείου μας, οι οποίοι βρίσκονται στο πλευρό μας. Παρουσία επίσης δήλωσαν και εκπρόσωποι τοπικής ΕΛΜΕ. Αύριο το πρωί 8:00 τα παιδιά έξω από τις τάξεις διδασκαλίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, γι’ αυτή την απαράδεκτη απόφαση.

Γι’ αυτό χρειάζεται η κινητοποίηση όλων μας, να σταθούμε δυναμικά και να διατρανώσουμε τη φωνή μας ενάντια σ’ αυτήν την απαράδεκτη απόφαση. Να διαμαρτυρηθούμε και να μπλοκάρουμε την απαράδεκτη απόφαση των εκπ/κών αρχών ενάντια στα παιδιά μας. ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 5/10/2021 ώρα 8:00π.μ. ΤΟ Δ.Σ. Του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Γυμνασίου Θεσ/νίκης».