Μεγάλος προβληματισμός επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στις μαθητικές κοινότητες στην Εύβοια, καθώς από την Δευτέρα έχουν βρεθεί πάνω από είκοσι κρούσματα κορωνοϊού σε σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας.

Ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας Γρηγόρης Δάσκος, μιλώντας στο τοπικό σάιτ evima.gr, χθες Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, τόνισε ότι βρέθηκαν πέντε μαθητές θετικοί στον ιό, σε σχολεία στη Χαλκίδα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι χθες βρέθηκαν ακόμα τρία κρούσματα σε δημοτικό σχολείο του Δήμου Χαλκιδέων.

Αντίστοιχα τη Δευτέρα, παρατηρήθηκε εξίσου αυξητική τάση, σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Βόρεια Εύβοια.

Οι μαθητές που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό είναι πάνω από 15 σε σχολεία της Βόρειας Εύβοιας και φαίνεται να κόλλησαν μετά από συμμετοχή σε εκδήλωση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί άμεσα ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το 28% των κρουσμάτων παιδιά ηλικίας 4 – 18 ετών

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία του ΕΟΔΥ για την εβδομάδα αναφοράς, το σύνολο των κρουσμάτων ηλικίας 4 – 18 ετών είναι 4.211, αποτελώντας το 28%, δηλαδή κάμψη -3.45% από την προηγούμενη εβδομάδα στο σύνολο των κρουσμάτων. 

Από την άλλη το διάστημα 27/9-3/10 το ποσοστό θετικότητας ήταν 1.09% σε σύνολο 1.358.571 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 0.18% σε σύνολο 2.840.197 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 0.36%.

Για το ίδιο διάστημα οι εισαγωγές νέων ασθενών ήταν 1.131, ενώ το σύνολο των εξιτηρίων λόγω ίασης ήταν 1.055. O λόγος εισαγωγών νέων ασθενών προς εξιτήρια λόγω ίασης ήταν 1.07.