Μια συναρπαστική «καταδίωξη» γνώσεων.

Ένα κυνήγι ερωτήσεων για όσους νομίζουν ότι έχουν όλες τις απαντήσεις.

Το επιτυχημένο, συναρπαστικό «The Chase», που έγινε παγκόσμιο φαινόμενο, έρχεται στο MEGA, με παρουσιάστρια τη Μαρία Μπεκατώρου.

Οι παίκτες καλούνται να αντιμετωπίσουν τους Chasers. Για να τους νικήσουν και να διεκδικήσουν μέχρι και 10.000 ευρώ, πρέπει να επιστρατεύσουν γνώσεις, στρατηγική και ταχύτητα.

Οι Chasers μοιάζουν «φωτεινοί παντογνώστες». «Κυνηγούν» τους παίκτες με τις γνώσεις τους και προσπαθούν να τους αποκλείσουν από το παιχνίδι.

Η Μαρία Μπεκατώρου, με το κέφι και την ενέργειά της δίνει τον ρυθμό σε αυτή την «καταδίωξη» και προσπαθεί να κρατήσει σε… «απόσταση» τους παίκτες από τους Chasers.

Πώς παίζεται το παιχνίδι:

Το παιχνίδι ξεκινά κάθε φορά με τέσσερις παίκτες και έναν Chaser.

Στον πρώτο γύρο, κάθε παίκτης ξεχωριστά καλείται να απαντήσει μέσα σε 1 λεπτό σε όσες περισσότερες ερωτήσεις μπορεί, συγκεντρώνοντας ένα συγκεκριμένο ποσό για κάθε σωστή απάντηση.

Στον δεύτερο γύρο εμφανίζεται o Chaser και αρχίζει, με τις αστείρευτες γνώσεις του, την «καταδίωξη» των παικτών πάνω σε ένα φωτεινό ταμπλό, μέσα από μία «δοκιμασία» με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Με κάθε σωστή απάντηση ο παίκτης «απομακρύνεται» από τον Chaser, ενώ οι λανθασμένες απαντήσεις μειώνουν την «απόσταση» μεταξύ τους. Αν ο Chaser τον «πιάσει», τον αποκλείει από το παιχνίδι.

Στον τρίτο γύρο, οι παίκτες που κατάφεραν να νικήσουν τον Chaser καλούνται να τον αντιμετωπίσουν ξανά, αυτή τη φορά ως ομάδα, σε ένα γρήγορο παιχνίδι ερωτήσεων διάρκειας 2 λεπτών. Στόχος τους είναι να «συλλέξουν» όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό σωστών απαντήσεων και να διατηρήσουν το συνολικό ποσό που έχουν συγκεντρώσει μέχρι στιγμής.

Όταν ολοκληρωθεί η προσπάθεια των παικτών έρχεται η σειρά του Chaser. Ο χρόνος ξεκινά και μέσα σε 2 λεπτά πρέπει να ξεπεράσει τον αριθμό των σωστών απαντήσεων που έδωσαν εκείνοι. Όμως, οι παίκτες έχουν ένα ακόμα πλεονέκτημα: αν ο Chaser δώσει λάθος απάντηση o χρόνος σταματά και εκείνοι έχουν την ευκαιρία να δώσουν τη σωστή απάντηση, κάνοντας την καταδίωξη πιο δύσκολη και αγωνιώδη.

Ποιος θα καταφέρει να ξεφύγει από τους Chasers και να κερδίσει το έπαθλο;