Τις επόμενες εβδομάδες και μέχρι τις αρχές του έτους θα ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 5-11 ετών, εφόσον η χώρα παραλάβει τα εμβόλια με την κατάλληλη δοσολογία, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Η επιτροπή άναψε πράσινο φως για εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών. Η πλατφόρμα θα ανοίξει μόλις γίνει η παραλαβή των εμβολίων, τα οποία έχουν διαφορετική δοσολογία. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες ή στις αρχές του έτους θα τα έχουμε στη διάθεσή μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος απέκλεισε τη λήψη νέων μέτρων ενόψει των Χριστουγέννων τονίζοντας ότι η στρατηγική της κυβέρνησης εστιάζει στην αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης, στους εκτεταμένους ελέγχους και την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Aυξήθηκαν τα ραντεβού με πρώτη δόση

Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε ότι από την ημέρα που ανακοινώθηκε η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών για τους πολίτες άνω των 60 ετών κλείστηκαν 59.844 ραντεβού πρώτης δόσης, που αντιστοιχεί στο 1/10 του συνολικού πληθυσμού αυτής της ηλικιακής κατηγορίας που παραμένει ανεμβολίαστο. Υπογράμμισε δε ότι η επιβολή προστίμου δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά ένα μέσο για την καθολικότητα των εμβολιασμών.

Σε ό,τι αφορά στη χορήγηση της τρίτης δόσης στους 3 μήνες, ο κ. Οικονόμου επισήμανε ότι από το περασμένο Σάββατο που άνοιξε η πλατφόρμα έχουν προγραμματιστεί 535.662 ραντεβού και η δυναμικότητα αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε να εξεταστεί η μείωση του χρόνου για την αναμνηστική δόση

Ερωτηθείς για το ποιος εισηγήθηκε την τρίτη δόση σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, απάντησε ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε να εξεταστεί το συγκεκριμένο θέμα με αφορμή την εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον αλλά και δεδομένου ότι βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και η Επιτροπή συμφώνησε.