Ας το παραδεχτούμε: Στις γιορτές το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι να πηγαίνουμε γυμναστήριο. Παράλληλα όμως θέλουμε να απολαύσουμε τις αγαπημένες μας εορταστικές λιχουδιές (ναι, τα μελομακάρονα εννοώ) χωρίς να ανησυχούμε για αύξηση του βάρους μας. Αυτό που μπορούμε λοιπόν να κάνουμε είναι να γυμναστούμε από την άνεση του σπιτιού μας. Μάλιστα, βρήκαμε μια απαιτητική προπόνηση που σας βοηθάει να κάψετε σημαντικό αριθμό θερμίδων και να τονώσετε τον μεταβολισμό σας.

Η προπόνηση που βάζει «φωτιά» στις θερμίδες

Η υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση, γνωστή με τη συντομογραφία «HIIT» (High Intensity Interval Training), βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις καλύτερες προπονήσεις για καύση λίπους, καθώς μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί να κάνει τη διαφορά στο σώμα σας, εξασφαλίζοντας μεγάλη καύση θερμίδων κατά τη διάρκεια της προπόνησης και μετά.

Λόγω του υψηλότερου μέσου επιπέδου έντασης, οι θερμίδες που καίτε ανά λεπτό κατά τη διάρκεια της HIIT είναι ιδιαίτερα αυξημένες, ενώ η ταχύτητα του μεταβολισμού σας διατηρείται σε υψηλά επίπεδα για περισσότερο χρόνο και έτσι συνεχίζετε να καίτε πολλές θερμίδες για αρκετές ώρες μετά την προπόνησή σας. Πρόκειται για το λεγόμενο after burn effect ή – στα ελληνικά- τις «μετακαύσεις».

Για να γυμνάσετε λοιπόν όλο το σώμα σας και να μείνετε σταθερή στα κιλά σας, μπορείτε να δοκιμάσετε το παρακάτω πρόγραμμα ΗΙΙΤ, το οποίο είναι κατάλληλο και για αρχάριους, ενώ δεν απαιτεί εξοπλισμό. Σε κάθε περίπτωση, προτού ξεκινήσετε μία νέα μορφή σωματικής άσκησης, πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Αν νιώσετε αδιαθεσία ή πόνο κατά τη διάρκεια της προπόνησης, σταματήστε τη αμέσως.

Δείτε το workout που θα σας βοηθήσει να μείνετε σταθερή στα κιλά σας στις γιορτές: