Όταν προσπαθείτε να τονώσετε το ανοσοποιητικό σας, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη. Μερικά πράγματα που μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε είναι να κοιμάστε επαρκώς, να προσπαθήσετε να περιορίσετε τα επίπεδα του στρες σας (πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις), να γυμνάζεστε τακτικά και να έχετε μια υγιεινή διατροφή.

Εάν επιλέξετε να δοκιμάσετε να τρώτε πιο υγιεινά για να βελτιώσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα, τότε μπορεί να αναρωτιέστε ποιες τροφές πρέπει να βάλετε στο πιάτο σας και ποιες να αποφεύγετε. Για παράδειγμα, όταν πρόκειται για το πρωινό σας, θα πρέπει να τρώτε άφθονη πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και φρούτα. Και σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα από τα χειρότερα πρωινά για το ανοσοποιητικό σας (και όχι μόνο) είναι οι τηγανίτες και οι βάφλες που συνοδεύονται από ζάχαρη, σιρόπι, πραλίνα ή σαντιγί.

Όσο λαχταριστά κι αν είναι τα παραπάνω, η υπερβολική κατανάλωση πρόσθετης ζάχαρης μπορεί να ρίξει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και σίγουρα δεν θέλετε κάτι τέτοιο, ειδικά αυτήν την περίοδο.

Λιγότερη ζάχαρη, ισχυρότερο ανοσοποιητικό

Όταν πρόκειται να ξεκινήσετε τη μέρα σας με έναν ωφέλιμο για το ανοσοποιητικό σας τρόπο, θέλετε να αποφύγετε τα γεύματα που αποτελούνται κυρίως από πρόσθετη ζάχαρη και αυτά που έχουν ελάχιστη έως καθόλου ποσότητα πρωτεΐνης ή φυτικών ινών.

Τα τρόφιμα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και επεξεργασμένους υδατάνθρακες μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας και έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, ο οποίος θα αυξήσει τη φλεγμονή, θα οδηγήσει σε διακυμάνσεις των επιπέδων της ενέργειάς σας και σε διαρκή πείνα. Με τη σειρά τους, αυτές οι παρενέργειες μπορούν να οδηγήσουν σε εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα λόγω του ότι το σώμα σας καταπονείται υπερβολικά και -το πιο σημαντικό- δεν έχει τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να λειτουργήσει.

Κάντε το αγαπημένο σας πρωινό πιο υγιεινό

Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να βγάλετε οριστικά από τη διατροφή σας τις γλυκές λιχουδιές, αν είναι κάτι που πραγματικά αγαπάτε. Εάν θέλετε να έχετε γερό ανοσοποιητικό σύστημα και παρόλα αυτά να τρώτε και τις τηγανίτες σας, υπάρχουν μερικοί απλοί τρόποι να βελτιώσετε τη διατροφική τους αξία.

Αν λοιπόν θέλετε να συνεχίσετε να απολαμβάνετε τηγανίτες ή βάφλες για πρωινό, δοκιμάστε να τις κάνετε πιο θρεπτικές, προσθέτοντας πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά στη συνταγή. Για παράδειγμα, προσθέστε μύρτιλα πλούσια σε αντιοξειδωτικά αντί για σταγόνες σοκολάτας ή αντικαταστήστε το λευκό αλεύρι με αλεύρι βρώμης, το οποίο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και προσθέστε λίγο τυρί κότατζ.