Μαθητές από πολλά σχολεία της Θεσσαλονίκης συνεχίζουν να φτάνουν στο σημείο της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Τρίτης επί της οδού Θεοδώρου Γαζή, στην περιοχή Χαριλάου.

Πριν από λίγη ώρα, μαθητές έφτασαν στο σημείο, για να αφήσουν ένα λουλούδι στην μνήμη του, ενώ έγραψαν με σπρέι στο πλακόστρωτο που σημειώθηκε η δολοφονία: «Σήμερα ο Άλκης, αύριο εμείς. Ας γίνει η αφορμή να αλλάξουμε τον κόσμο!».

Κρέμασαν και πανό

Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Θεσσαλονίκης, κρέμασαν ένα πανό στα κάγκελα του σχολείου που βρίσκεται στην απέναντι μεριά, το οποίο γράφει: «Δεν ξεχνάμε. Σήμερα ο Άλκης αύριο εμείς; Όχι! Όλοι για έναν και ένας για όλους».

«Φωνάζουμε δυνατά το σύνθημα: ‘Σήμερα ο Άλκης, αύριο εμείς. Ας γίνει η αφορμή για να αλλάξουμε τον κόσμο’. Οι μαθητές δίνουμε ένα ηχηρό μήνυμα απέναντι στην βία, απέναντι σε αυτό το αποτρόπαιο γεγονός που έγινε την προηγούμενη Δευτέρα. Το καταδικάζουμε και θα προχωρήσουμε σε πολύμορφες δράσεις, όπως γίνεται όλη την εβδομάδα σε όλα τα σχολεία της Θεσσαλονίκης», ανέφερε, μεταξύ άλλων, μαθήτρια στο grtimes.gr.

Αξίζει να σημειωθεί πως εκατοντάδες άνθρωποι συνεχίζουν να φτάνουν στο σημείο της δολοφονίας προκειμένου να αφήσουν ένα λουλούδι, ένα κεράκι, μια φανέλα της ομάδας τους και ένα μήνυμα, ενώ πολλοί είναι αυτοί που ζητούν η οδός Θεοδώρου Γαζή να μετονομαστεί σε οδό «Αλκιβιάδη Καμπανού».