Πρεμιέρα έκανε στις 11 Φεβρουαρίου στο Netflix η μίνι σειρά «Inventing Anna» και ήδη βρίσκεται στη λίστα με τις δημοφιλέστερες της πλατφόρμας.

Το σενάριό της βασίζεται στο πώς η Anna Sorokin (Anna Delvey), την οποία υποδύεται η Julia Garner, έπεισε την ελίτ της Νέας Υόρκης ότι ήταν Γερμανίδα κληρονόμος.

Η ηθοποιός σε συνέντευξή της είπε ότι πήγε και την συνάντησε στην φυλακή και ότι πρόκειται για μία πολύ έξυπνη κοπέλα, που είναι ιδιαίτερα κοινωνική. Μάλιστα, το Netflix φέρεται να πλήρωσε την απατεώνισσα 320.000 δολάρια για να προσαρμόσει τη ζωή της.

Η αληθινή ιστορία που τάραξε τις ΗΠΑ

Η Sorokin γεννήθηκε στη Ρωσία το 1991. Στα 16 της χρόνια μετακόμισε με την οικογένειά της στη Γερμανία. Εκεί δυσκολεύτηκε με τη γλώσσα αλλά είχε πείσμα και δεν τα παράτησε. Μετά το σχολείο πήγε στο Λονδίνο για να σπουδάσει στο Central Saint Martins.

Επέστρεψε στο Βερολίνο και εργάστηκε στο τμήμα μόδας μιας επιχείρησης δημοσίων σχέσεων προτού πάρει τον δρόμο προς το Παρίσι για να κάνει πρακτική στο περιοδικό Purple. Στη Γαλλία άλλαξε το όνομά της σε Anna Delvey και άρχισε να συστήνεται ως πλούσια κληρονόμος από την Ευρώπη.

Το καλοκαίρι του 2013 βρέθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες για να παρακολουθήσει την Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης. Εκεί ήταν που ξεκίνησε να ζει το «όνειρο». Παράτησε την πρακτική της και υιοθέτησε μια νέα ταυτότητα.

 

Άρχισε να διαδίδει ότι ήταν κληρονόμος μιας μεγάλης περιουσίας και ότι διέθετε λογαριασμούς σε ελβετικές τράπεζες. Γεμάτη αυτοπεποίθηση που πήγαζε από το «παχύ» πορτοφόλι της ζούσε για τέσσερα χρόνια μέσα στη χλιδή και την πολυτέλεια.

Επέλεγε πανάκριβα ξενοδοχεία, έδινε παντού μεγάλα φιλοδωρήματα και φυσικά πρόβαλλε την «υπέροχη» ζωή της στο Instagram. Πώς κάλυπτε όμως τα έξοδα της;

Άλλοτε ξεχνούσε το πορτοφόλι της και άλλοτε ισχυριζόταν ότι έχει μπλοκάρει η κάρτα της. Έτσι, ανάγκαζε φίλους και γνωστούς της να πληρώνουν τους λογαριασμούς της. Παράλληλα, παγίδευε τράπεζες πλαστογραφώντας έγγραφα. Στο μεταξύ, διαφήμιζε την ίδρυση ενός ιδρύματος για τις τέχνες, το Anna Delvey Foundation.

Μία φίλη της που είχε πέσει θύμα της αρκετές φορές, την παγίδευσε και η απάτη αποκαλύφθηκε σοκάροντας την Αμερική. Συνελήφθη από την αστυνομία στις 3 Οκτωβρίου 2017 και καταδικάστηκε για 8 κατηγορίες, μεταξύ αυτών μία κλοπή και μία απόπειρα μεγάλης κλοπής.

Σύµφωνα µε τη δικογραφία, η Sorokin προσπάθησε να λάβει δάνειο 22 εκατοµµυρίων δολαρίων µε πλαστά έγγραφα και επιταγές και να κάνει αγορές ξοδεύοντας υπέρογκα ποσά.

«Έπρεπε να το παίξει πλούσια µέχρι να γίνει», ανέφερε στο δικαστήριο ο δικηγόρος της. Η ίδια ισχυρίστηκε ότι πράγματι θα χρησιμοποιούσε τα χρήµατα για το ίδρυμα.

Η ποινή του δικαστηρίου ήταν τέσσερα έως 12 χρόνια φυλάκιση, πρόστιµο 24.000 δολαρίων και επιστροφή 199.000 δολαρίων. Μετά από παραμονή 19 μηνών πίσω από τα κάγκελα, η νεαρή αποφυλακίστηκε αλλά λίγο μετά τέθηκε πάλι υπό κράτηση, καθώς έληξε η βίζα της.