Σοκαρισμένοι η παγκόσμια κοινότητα παρακολουθεί την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τις διπλωματικές εξελίξεις στην περιοχή.

Η Ολυμπία Χοψονίδου, όπως και όλοι οι γονείς, προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει στην Ουκρανία και κατέφυγε στην λογοτεχνία.

Το μοντέλο και σύζυγος του Βασίλη Σπανούλη έδειξε στους διαδικτυακούς της φίλους το βιβλίο που διάβασε στα παιδιά της για να καταλάβουν την φρίκη του πολέμου.

«Όταν ξεκίνησα να διαβάζω το συγκεκριμένο βιβλίο στα παιδιά μου και είδα αυτήν την εικόνα σπάραξε η καρδιά μου. Ένοιωσα έναν κόμπο στο λαιμό μου να με πνίγει. Γυναίκες προσπαθούσαν να σωθούν μπαίνοντας σε βάρκες μαζί με τα παιδιά του και τους άντρες που έμειναν πίσω να σώσουν να σώσουν όσο περισσότερο κόσμο μπορούσαν. Εκατό χρόνια μετά και λίγες μέρες αργότερα βλέπω ξανά τις ίδιες εικόνες. Δυστυχώς τίποτα δεν έχει αλλάξει», έγραψε η Ολυμπία Χοψονίδου, ενώ αποκάλυψε πως το βιβλίο που διάβασε ήταν το «Μέλη και Μελέκ».

Μάλιστα, η Ολυμπία Χοψονίδου σε άλλη της ανάρτηση μοιράστηκε και ένα απόσπασμα τους συγκεκριμένου βιβλίου, όπου υπογράμμισε τις φράσεις που ξεχώρισε.

Δείτε την ανάρτηση