Στο πλευρό των παιδιών της Ουκρανίας, που επί 13 ημέρες περνούν πολύ δύσκολα μετά από την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα τους, στέκονται ο Ντέιβιντ και η Βικτόρια Μπέκαμ.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής έκανε μία ιδιαίτερη ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Σε αυτή ανακοίνωσε ότι ο ίδιος και η σύζυγός του στηρίζουν την προσπάθεια της UNICEF για τα παιδιά που ζουν τον εφιάλτη του πολέμου στην Ανατολική Ευρώπη.

Παράλληλα, ως πρεσβευτής Καλής Θέλησης της UNICEF κάλεσε όλο τον κόσμο να βοηθήσει με τον δικό του τρόπο.

Άτομο από το στενό περιβάλλον τους είπε ότι δώρισαν 1 εκατομμύριο λίρες.

«Όπως και εσείς, έχω παρακολουθήσει την κατάσταση στην Ουκρανία να εκτυλίσσεται με φρίκη και δυσπιστία. Μητέρες αναγκάστηκαν να φύγουν με τα παιδιά τους. Οικογένειες διαλύθηκαν. Παιδιά βγήκαν από τα κρεβάτια τους για να γίνουν πρόσφυγες εν μία νυκτί.

Με την οικογένειά μου ασφαλή, ένιωσα την αδυναμία που όλοι μοιραζόμαστε όταν αντιμετωπίζουμε σκηνές απόγνωσης. Η Βικτόρια και εγώ κάναμε μια δωρεά εκ μέρους της οικογένειάς μας. Θα ήμασταν πολύ ευγνώμονες εάν μπορούσατε να βοηθήσετε τη UNICEF να στηρίξει αυτά τα παιδιά. Σας παρακαλώ δώστε ό,τι μπορείτε σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά στο βίντεο.

Στη λεζάντα έγραψε: «Καθώς η σύγκρουση στην Ουκρανία μπαίνει στη δεύτερη εβδομάδα της, οι ανάγκες των οικογενειών κλιμακώνονται και 7,5 εκατομμύρια παιδιά βρίσκονται τώρα σε κίνδυνο.

Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το My 7 Fund for @UNICEF απευθύνει Έκκληση Έκτακτης Ανάγκης για να βοηθήσει στην παροχή άμεσης βοήθειας για την υποστήριξη της ευημερίας των παιδιών, συμπεριλαμβανομένων ιατρικών προμηθειών και ασφαλών χώρων για οικογένειες.

Παρακαλώ, συμμετάσχετε μαζί μου για να στηρίξετε τη UNICEF στο ζωτικής σημασίας έργο της επί τόπου και δώστε ό,τι μπορείτε».

 Η ανάρτησή του